SON DAKİKA
SON DAKİKA


''Cumhurun Başkanı Recep Tayyip Erdoğan''
15.10.2016

Türkiye tarihinde "15 Temmuz Milattır." Bu ülkede hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. 15 Temmuz  akşamı Türkiye; Demokrasimize, Cumhurbaşkanımıza, Devletimize, Hükümetimize, Vatanımıza, Bayrağımıza haince planlanan alçak ve çirkin darbe girişimiyle sarsıldı. Vatan hizmeti için kışlada bulunan askerlerimizi kullanan, milleti kendi evlatlarıyla karşı karşıya getiren, FETÖ’nün kuklası hain cuntacılara ve onların dış bağlantılı dünyadaki destekçilerine karşı; tüm Türkiye, Karadeniz, Trabzon ayaklandı.

Kahraman halkımız Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine sokaklara koştu, namlunun ucuna kendini siper etti, tankların önüne yatıp vücudunu siper etti. Her kesimden, her yaştan, her görüşten, her partiden vatandaşımız ayrım gözetmeksizin bayrağını alıp il ve ilçe meydanlarına koştu, darbeye direndi ve bunu önledi. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın kararlı ve dik duruşuyla, ''Herkesi şehirlerin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Ben de aynı şekilde onların arasında olacağım'' diye hitap etmesi bu direniş ve başarıdaki en önemli faktörlerden biridir.

Halkımız ilk görüntülerle sokaklara dökülmüştü. Ama bu çağrıdan sonra halkımız; 'burası benim vatanım, vatanıma kimse dokunamaz, müdahale edemez, ülkemin üzerine oyun oynayamaz, ben ne dersem o olur, biz seçeriz, biz başa getiririz, Cumhurbaşkanını ben seçtim, Demokrasiye, Cumhurbaşkanına, Devlete, Vatana, Millete, Bayrağa darbe yapılamaz' diye meydanlara, sokaklara akın etti. Türk halkı; Çanakkale ruhuyla, Milli Mücadele ruhuyla, darbe girişimine karşı geldi. Kadın erkek, yaşlı, genç, çocuk her kesimden vatandaşımız bayraklarını alıp sokaklara indi, 29 gün ''Demokrasi Nöbeti'' tuttuk meydanları doldurduk. Türk halkı bir oldu kenetlendi, birlik beraberlik  örneği gösterdi, aynı duygu ve düşüncelerle hareket edip ‘’Milli İradesini’’ kullandı. Türk halkı, dünya lideri Cumhurbaşkanımızla birlikte; dünyaya meydan okuyup, müthiş bir demokrasi dersi verdi ve  ülkemde "Hakimiyet Milletindir" dedi.

17-25 Aralık 2013 operasyonları yapıldığında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Başbakan’dı. Bunun Başbakanımıza bir darbe girişimi olduğunu ve tedbirli olup, gerekli önlemlerin alınması gerektiğini, o zamanki demeçlerimde söylemiştim. Cumhurbaşkanımız 17-25 Aralık’tan sonra bu yapıyla ilgili ısrarla şunu söyledi: "Bunların tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanettir." Herkesin bu konuda dikkatli olması ve içinde olanların bu yapıdan en kısa zamanda uzaklaşması gerektiği konusunda uyardı! FETÖ cemaatine yakın veya içinde olanların bir kısmı bu çağrıyı önemsemeyip, devlet içinde veya ticari alanlarda yapılanmaya devam ettiler. Şimdi gelinen nokta belli; darbe girişimi...!

Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın; ''Bugüne kadar halkın gücünün üstünde bir güç tanımadım, bundan sonra da böyle bir şey tanımamız söz konusu değildir'' derken ne kadar haklı ve doğru bir tespit olduğu, bu süreçte halkımızın milli iradesine sahip çıkmasıyla daha iyi anlaşılmıştır. Kimse Türk milletinin milli, manevi, inanç ve ayarlarıyla oynamaya kalkmasın, bu millet cevabını verir. Türk milleti bu ihaneti ve yaşanan şoku asla unutmayacak, unutturulmamalı, sürekli anlatılmalı, hatırlatılmalı. Bu süreçte dost kim, düşman kim daha iyi anlaşıldı. Amerika ve AB ülkelerinin, Türkiye’deki darbe girişimi karşısında tutumu büyük şaşkınlık ve hayal kırıklığı yarattı. Onların isteği Türkiye'nin bölünmesinden yana... ''Ülkemizi karpuz keser gibi bölmeye kalkışacaklar, sonra da müttefikiz diyecekler''... Bunlar nasıl müttefik? Onların bir hesabı varsa ''Yaradanın da bir hesabı var.'' Bize bizden başka dost yok.  Coğrafi, jeopolitik ve stratejik konumumuzdan dolayı bize dost olmaz. Bu yüzden gerçekçi olalım, hep birlikte ayağımızı, toprağımıza, vatanımıza sağlam basalım. ''Biz; bir olalım, iri olalım, diri olalım, kardeş olalım!'' Bu vatan hepimizin, bizim gidecek başka vatanımız yok. Bu devlet ve demokrasimiz ilelebet payidar kalacaktır. Biz hep birlikte Büyük Türkiye'yiz. Yıllardır söylediğimiz ve olması gerektiği gibi; Tek Devlet, Tek Bayrak, Tek Vatan, Tek Millet...

Cumhurbaşkanımız milletin verdiği destek, güç ve güvenle birçok etkinlikte, başta ABD Başkanı Obama ve Rusya Devlet Başkanı Putin olmak üzere birçok dünya liderleriyle görüşüp, özellikle  ülkemizdeki, darbe girişimi, Suriye sınırındaki Fırat Kalkanı operasyonu, çağın vebası terör ve terör örgütleriyle ilgili konuşma yaptı, dünyaya çok önemli mesajlar verdi. Çin'deki G20 zirvesinde ''Terör odaklarına karşı hep birlikte ilkeli duruş sergilemeliyiz" dedi. ABD'de düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) 71.Genel Kurulu'nun açılışına katıldı, tarihi bir konuşma yaptı. ''Uluslararası barış ve güvenliğin temininden sorumlu ana organ olan Güvenlik Konseyi reforme edilmedikçe, bu çabaların tam manasıyla amacına ulaşamayacağı açıktır. Tüm dünyanın temsil edilmediği bir BM Güvenlik Konseyi adaleti tesis edemez. İşte bu sebeple, ‘Dünya 5'ten büyüktür' gerçeğini her fırsatta uluslararası kamuoyuna hatırlatıyoruz'' dedi. Dünyaya ayar çekti...

Türkiye bu hafta dünya için çok önemli olan 23. Dünya Enerji Kongresine ev sahipliği yaptı.  Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan; İstanbul'da 80 ülkenin katılımıyla gerçekleşen, 23.Dünya Enerji Kongresi açılışında liderlere seslendi. Dünyada enerjiye yön veren liderler davetliydi. Dünyada enerji savaşları yapılırken bu kongrenin İstanbul'da yapılması ve Rus Lider Putin'in katılması dikkat çekiciydi. Cumhurbaşkanımızın enerjinin önemi, üretimi, verimi ve korunmasıyla ilgili verdiği mesajlar çok önemliydi. ''Türk akımına çok önem veriyoruz, bunun için gerekli çalışmaları yapıyoruz.'' dedi. Ve konuşmasının sonunda özetle; ''Kendi topraklarımızda terörü bitirmek için yoğun ve başarılı bir operasyon yürütülmektedir. Suriye ve Irak için bölge ülkeleri birlikte çalışsın, bölgeye barış gelsin. Biz kendi milli güvenliğimiz için mücadele verirken aslında tüm dünyanın enerji güvenliği için mücadele etmekteyiz'' dedi. Rus lideri Putin'le Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı Projesi Anlaşması'nı imzaladı.

Bizim Cumhurbaşkanımız; darbe girişimi atlattı, ihanete uğradı, bir sürü entrika ve oyun içinde oyunla uğraştı. Darbe girişiminden sonra bu kısa sürede yukarıda kısaca anlattığım ama her günü dolu dolu geçen çok önemli görüşmeler, toplantılar, icraatlar yaptı. ''Diklenmeden dik durdu". Milletten aldığı güçle yine milletine, ülkesine, dünyadaki mazlum halklara güç verdi. Başka ülkede devlet başkanı böyle darbe girişimi atlatsa aylarca çıkmaz, hiçbir yerde görünmezdi.  İşte bu yüzden Allah'a şükürler olsun böyle güçlü bir Cumhurbaşkanımız var. Ve bu yüzdendir ki; ''Cumhurun (Halkın) Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'dır.''

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap