SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gıda Fiyatları
5.06.2020

Gıda fiyatlarının ne kadar arttığının farkında mısınız? Ülkemizde ne zaman bir Felaket olsa, ne zaman olağanüstü bir ekonomik gelişme yaşansa ve her yıl Ramazan Ayı geldiğinde, gıda fırsatçıları iş başında... Felaket ve Ramazan Fırsatçısı olan bu gıda sektörüne el atma zamanı gelmedi mi?

Salgın sürecinde devlet önlem tedbirleri alırken, vatandaş bu sürece uyum sağlamaya ve geçimini sağlamaya çalışırken yine fırsatçılar iş başındaydı. Bu süreçte, Gıda tedarik zinciri ve gıda fiyatları meselesi çok ciddi bir duruma geldi, sağlık boyutunun önüne geçmeye başladı. Fiyatlar yüzde elli, iki katı, hatta üç katı arttı.  Hani derler ya; iş yok, para yok, zam çok! Bu dönem tam böyle oldu...Bu iş ahlakı! olduğu sürece milletçe gelişmemiz, tekâmül etmemiz mümkün değil...

Tedbir kapsamları sürecinde, marketler açıktı. Tüm Marketler çaktırmadan önceden stokladıkları ürünlerine üçer beşer derken, epeyce zamlar yaptılar. Bu market zincirleri kalitesiz malları güya ucuz diye ama değerinin üstünde fiyatlarla sattılar ve satmaya devam ediyorlar. Mahelle bakkallarının sattığı kaliteli malllar ise milletin gözünde pahalı olduğu için ellerinde kaldı. Bakkallar Odası, Ticaret Odaları ve Ticaret Bakanlığı bu konuları ele alıp müdahale etmeli ve küçük esnafa sahip çıkmalıdır.

Bu arada, Adı ucuz olan, “Uygun Fiyatlı ve Kaliteli Ürünler iddiasında bulunan marketlerin” gıda fiyatlarına çaktırmadan, diğer marketler gibi zam yaptığı aleni görülmektedir. Hatta bazı ürünler diğer marketlerden de pahalı...Bu haksız ve dayanağı olmayan zamlara Yetkili kurumlar biran önce müdahele etmelidir.

Şu anda marketlerde raf etiketi olmayan birçok ürün var mağaza elamanından fiyatı soruyorsun, kasaya gittiğinde neredeyse onun söylediğinin iki katı fiyat çıkıyor. Tüm bu yaşananlar ve zamlar hem vatandaş, hem de devletimiz aleyhine bir durum. Bu fırsatçılara, bu soygunculuğa devletimizin artık dur demesi gerekiyor. Bu durumların, tüm marketlerin fiyatlarının yetkili birimlerce acil denetlenmesi ve tüm gıda fiyatlarının mümkün olduğunca salgın öncesine döndürülmesi gerekiyor.

Dünyada önümüzdeki öngörülen süreçte; Sonbahar ve sonrası küresel boyutta” para isyanları” ve ”Açlık isyanları” test edileceği, Yeni tip “Sarı Yelekliler”in yolda olduğu söyleniyor. Dünyada Gıda fiyatlarının yükseleceği, Avrupa’yı, Abd'nin bir kısmını ve Rusya'yı büyük bir kıtlık sorununun beklediği söyleniyor.

Geleceğimiz için, diğer ülkelerden bir adım ileride olmak için, Güçlü, Büyük Türkiye için; Devletimiz, Yöneticilerimiz dikkatli olmalılar. Hazır maaş alıp, tuzu kuru olanlar tarafından senaryolar yazılıp, oluşturulmaya çalışılan diğer suni gündemleri bir tarafa bırakıp, geliyorum diyen bu küresel gelişmelere ve oyunlara Ülkemizi hazırlamaları gerekiyor.

Bizim üç tarafı denizlerle çevrili, toprakları değerli, verimli, bereketli, cennet gibi bir vatanımız var. Artık sağlık tedbirlerini elden bırakmadan, Maskeleri takıp çalışmalıyız ve üretime geçmeliyiz. Tarım politikalarına, ekonomiye ve Sosyal politikalara yoğunlaşmalıyız. Ülkemizin normalleşme zamanı gelmiştir.

Kalın sağlıcakla, Hayırlı Cumalar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap