SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bin Düşün Bir Söyle!
13.05.2022

Rize’de geçtiğimiz günlerde siyasi parti il başkanları Zümrüt gazetesinin 73’üncü kuruluş yıl dönümünde objektiflerin karşısına geçerek birlikte poz verdiler.

Bu karenin içerisinde AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, İYİ Parti Rize İl Başkanı Av. Ayşegül Özyanık ve Saadet Partisi Rize İl Başkanı Av. Muhammet Kaçar yer aldı.

Ardından ise olanlar oldu.

Hem bazı partililer hem siyasi partilerin bazı yöneticileri hem de birkaç basın mensubu bu fotoğraf karesi üzerinden bir bardak suda fırtına kopardılar.

Bunun da gerekçesi olarak geçen yıl İYİ Parti lideri Meral Akşener’in Rize ziyareti esnasında bazı provokatif eylemlerin yapılması gösterildi.

Öyle ki geçtiğimiz günlerde CHP Rize İl Başkanı Sayın Saltuk Deniz’in basın toplantısında bu soru da kendisine yöneltildi.

Sayın Deniz, örnek bir tutum sergileyerek gereken cevabı verdi; vatandaşlara örnek olma adına ve kentin menfaatleri doğrultusunda birlik, beraberlik mesajları verdi.

Şahsım adına Deniz’e teşekkür ederim.

Öncelikle geçen yıl Sayın Akşener’e yapılanlar ne kadar yanlışsa, bu yıl da il başkanlarının aynı karenin içerisinde yer almalarına tepki gösterilmesi o kadar yanlıştır.

Hani hep diyoruz ya siyasette toplumun ayrıştırılmasına, ötekileştirilmesine, kin ve nefret tohumlarının ekilmesine sebep olan söylemlerin yerine barışçıl söylemler olması gerekir diye…

Peki nasıl olacak bu işler?

Şehrin menfaatleri adına siyasi parti il başkanlarının bir araya gelmesinde ne gibi bir mahsur var? Zaten parti menfaatleri adına yapmaları gereken siyaseti yapıyorlar. İşte parti tabanına da ne güzel örnek oluyorlar.  Keşke tüm illerde de partilerin tüm il başkanları ortak noktada buluşabilseler, bir araya gelebilseler.  Ne yani hatırlamak ve hatırlatmak dahi istemiyorum ama 80’li yıllarda sağ-sol olaylarında olduğu gibi Allah korusun herkes birbirine kurşun sıkıp birbirinin canlarına mı kast etsin?

O karanlık günlere geri mi dönülmesi isteniyor?  Elbette hayır, bu yüzden herkesi sağ duyulu olmaya, dikkatli düşünmeye davet ediyoruz.  Şunu unutmayın ki, millet artık o kara günleri tarihin karanlık sayfalarına çoktan gömdü bile…

Hani derler ya ‘Bin kere düşün bir söyle’ diye, o yüzden ağzımızdan çıkacak olanların nereye gittiğini iyi tartıp düşüncelerimizi cümlelere o şekilde dökmekte fayda var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap