SON DAKİKA
SON DAKİKA


Boş lakırtıların kimseye faydası yok!
25.02.2022

Mikro milliyetçiliğin her zaman karşısında oldum, olmaya da devam edeceğim. Şöyle ki şu sıralar Rize’de demir yolunun Trabzon’a kaydırılıp kaydırılmayacağı tartışılmaya başlandı. Kimseye bir faydası olmayan kısır çekişmeler yeniden alevlenmeye başladı. Trabzon ve Rize’nin yıllardır süre gelen bu çekişmesini anlayabilmek hakikaten zor. Rize’ye de Trabzon’a da demir yolu yapılması bölgenin faydasıdır. Neden böyle bir çekişmenin içine girilir ki. Önceki gün AK Parti Rize İl Başkanı Sayın İshak Alim’in basın toplantısını takip ederken bir meslektaşımız demir yolunun Trabzon’a kaydırılıp kaydırılmayacağını sordu. Alim de kısa ve öz bir cevap vererek mikro milliyetçiliğin bölgeye hiçbir faydası olmayacağını söyledi. Açıkçası bu tür çekişmelerin hiçbir kente faydası olmaz. Sadece kaybeden bölge olur.

Biz bölgemize demir yolunu en faydalı şekilde getirmemiz gerekir. Şimdi İyidere’de lojistik merkez yapılıyor. Demir yolu olmayan bir lojistik merkezin çok da fazla bir işe yaramayacağı herkesin malumudur. Lojistik üssün önümüzdeki yıllarda demir yolu ile desteklenmesi muhakkak sağlanacaktır. Bu devletin planlamasında var. Ancak bir yandan Rize lobisi bir yandan Trabzon lobisi kısır çekişmelerle Ankara’nın kapısını çalarsa bu iş sadece uzayıp gider. Bu yüzden bölge menfaatleri adına her iki şehrin dinamikleri birlik beraberlik içerisinde hareket etmelidir. Bölge için en faydalı demir yolu ağı hangisi ise o desteklenmelidir. Kaldı ki Trabzon’da da yatırım adası yapılacak. Trabzon’a da demir yolu bir şekilde ulaşacaktır. Belki bu işler biraz zaman alabilir. Elbette bir anda yapılacak işler değil. Zaman ve sabır lazım. Lakin ‘Trabzon projelerimize takoz koyuyor’ veya ‘Rize projelerimizi engelliyor’ şeklindeki sığ düşünceleri, kıskançlıkları bir kenara koymak gerekiyor. Açıkça söylüyorum, bu tür düşüncelere sahip olmak bağnazlıktan başka bir şey değildir. Rize de bizim, Trabzon da. Her iki ile yapılacak yatırımlar bölgenin menfaatine olacaktır. Bunun aksini kim düşünebilir ki? Mikro milliyetçilik yapmak ve sürekli bunu kaşımak her iki şehre de kaybettirir. Zaten her iki şehirde de yatırımlar devam ediyor. Kimsenin kimseye engel olduğu yok. Ancak bölgeyi ilgilendiren mega projelerde boş lakırtılarla kamuoyunun gündemine meşgul etmek kimseye bir faydası olmadığı gibi bölgeye de ihanettir. Bu yüzden herkesi aklıselim olmaya davet ediyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap