SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çevre düşmanları
11.06.2021

5 Haziran Dünya Çevre Günü nedeniyle çevre bilinci oluşturmak için Rize Belediyesi tarafından Rize Meydanı’nda fotoğraf sergisi düzenlendi. Aynı zamanda dere yataklarından toplanan çöplerin bir kısmı da meydanda sergilendi.

Derelerden toplanan çöpleri gören vatandaşların deyim yerindeyse ağızları açık kaldı. Dere yataklarına atılan pet şişe, bez atıklar, ambalajlar, naylon atıkların yanı sıra çamaşır makinesi, buzdolabı, televizyon, duşa kabin gibi çöp yığını karşısında şaşırmamak mı elde mi?

Bırakın şaşırmayı insanın içi acıyor. Böyle bir bilinçsizlik, çevre düşmanlığı olunabilir mi? Çok yazık. Rize’nin böylesine güzel derelerini kirletirken içiniz hiç sızlamadı mı?

Hangi aklıselim bir kişi dereleri böylesine hunharca kirletebilir?

Düşünsenize turizm potansiyeli en yüksek derelerimizden biri olan Fırtına Vadisi’nde bu çöp yığınlarının çıktığını ki zaman zaman bu konuda şikayetler de aldık.

O bölgeyi de bir turistin ziyaret ettiğini ve bu çöpleri gördüğünü düşünün, bu rezalet nereye sığar?

Turizmden nasıl bahsedebiliriz? Dünyaya rezil oluyoruz, kendinize gelin ey çevre düşmanları! Rize’ye ihanet edemezsiniz. Bırakın turizmi, Allah’ın bize bahşettiği bu muhteşem doğayı hunharca katletmeye hakkınız yok. Artık bir kendinize gelin, her yıl çevre günlerinde ortaya çıkan rezil görüntülerin sergilenmesine neden olarak Rize’yi daha fazla rezil etmeyin.

Önce siz derelerinize, yaylalarınıza, dağınıza, yeşilinize sahip çıkacaksınız. Dereleri, çevreyi katletmekle kendinizi rezil etmekle birlikte gelecek nesillerin de ahı üzerinizde olacak. Bunu unutmayın.

Bu cehalete son verin, bırakın dereleri kirletmeyi.

Buradan ilgili yetkililerimize de bir çağrım var, dereleri kirletenleri, oralara çöp atanları tespit etmek için dere kenarlarına kameralar yerleştirilsin, yoksa bunun başka türlü önüne geçmek mümkün değil.

Tespit edilen çevre düşmanları da en ağır şekilde maddi anlamda cezalandırılmalıdır.

Yoksa bunun başka türlü önü alınamayacak.

Her yıl aynı nahoş görüntülerle Rize’nin gündeme gelmesinin önü kesilmelidir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap