SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hazıra Dağlar Dayanmaz
13.03.2020

Komşu ülke Gürcistan'da korona virüsü vaka sayısı 15'e yükselirken, virüs şüphesiyle de 141 kişinin karantinaya alındığı açıklandı.

Rakam her geçen gün artmaya devam ederken Rize’de ve bölge illerimizde de vatandaşlarımızda tedirginlik oluşmaya başladı.

Haliyle çay sezonu yaklaşıyor. Çay üreticisi de kara kara düşünüyor.

Kimisi Gürcülerin çay toplamasına karşı çıkarken kimileri de çayı toplayacak kimse olmadığı için mecburen Gürcü vatandaşlara gebe kaldıklarını ifade ediyorlar.

Başta Rize olmak üzere bölge illerde ilgili kurumlarımız ve yetkililerimiz şimdiye kadar sessizliğini koruyarak henüz bir resmi açıklama yapmadılar.

Muhtemelen önümüzdeki günlerde konuyla ilgili kamuoyunu aydınlatacak bir açıklama yapılacak ve gerekli tedbirler alınacaktır.

Ancak naçizane olarak şahsi kanaatim şu ki en azından bu yıl komşu ilden Gürcü vatandaşlara bu yıl çay toplatılmaması.

Bu illetin tedavisi için tam olarak çare üretilememişken Gürcü vatandaşların başta Rize olmak üzere bölge illerine bu yıl alınmaması gerektiği kanaatindeyim.

‘Bir şey olmaz’ mantığıyla hareket edilirse Allah korusun geri dönüşü olmayan büyük felaketlerle karşı karşıya kalabiliriz.

Hem sürekli olarak Gürcü vatandaşların kaliteli çay toplamadığından şikayet edip duruyorduk.

Bu durum da bu işin bahanesi oldu.

Tedbir elden bırakılmamalı.

Böylece hem vatandaşlarımızın sağlığı ve can güvenliği koruma altına alındığı gibi hem de çay üreticisinin parası da cebinde kalmış olacak.

Bu konuda yetkililerimizin gereğini yapacağını düşünüyoruz.

Şunu da söylemeden edemeyeceğim; ülkemizin diğer illerinde olduğu gibi Rize’de de işsizlik sorunu var.

Çağrımız işsiz gençlere ve vatandaşlaradır, hem işsizlikten şikayet edip hem de çay mevsiminde çaylıklara girmemek de neyin nesi oluyor?

İşte size büyük nimet ve fırsat. Para dışarıya gideceğine çalışın siz parayı alın.

Eğer bu şekilde tembelliğe ve hazır yemeye devam ettiğiniz müddet büyük kaybeden siz olursunuz.

Şunu unutmamak gerekir ki ‘Hazıra dağlar dayanmaz.’

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap