SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hiç birşey normale dönmüyor
19.05.2020

Türüt, Özdemir’in ‘Her şey normale dönerken futbol neden oynanmaz’ şeklindeki açıklamalarını eleştirerek “Hala vaka sayıları 1500 marjında ilerliyor. Hiçbir şey normale dönmüyor” dedi

 

ÇAYKUR Rizespor Yönetim Kurulu Üyesi ve Sağlık Kurulu Başkanı Prof.Dr. Hasan Türüt, Türkiye Futbol Federasyonu’nun ligleri 12 Haziran’da başlatma kararını eleştirdi. TFF Başkanı Nihat Özdemir’i de eleştiren Türüt, vaka sayılarının her gün belli bir rakamda devam ettiğini hatırlattı. Türüt, “Vaka sayıları hala 1300-1500 marjında gidiyor. Bu verilerle bu lig hiçbir şey olmamış gibi ‘oynansın’ demek olmaz” dedi.

 

AYNI AÇIDAN BAKMIYORUZ


TÜRÜT, “Nihat beye saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum. Ama bazı açıklamaları çok tartışılır. Açıklamalarında diyor ki Nihat bey, ‘Bu salgın 35 gün içerisinde bitebilir. Her şey normale dönerken futbol neden oynanmıyor’ demişti. Ama her şey normale dönmüyor. Felsefe yanlışlığı burada. Nihat bey ile farklı açıdan bakıyoruz” diye konuştu.

 

BİRAZ DAHA ZAMAN VAR


AÇIKLAMALARIN yanlış olduğunu vurgulayan Türüt, “Çünkü her şey normale dönmüyor. En azında biraz daha zaman var. Belki 12 Haziran’da bu virüs bitebilir ama bittiğinde biz direk futbolcuyu elinden tutup sahaya mı çıkaracağız? Bunun bir hazırlık süreci yok mu? Bu futbolculara aşırı yüklenmeden dolayı sakatlanma riskleri de var. Bu bakış açısı düz bir bakış açısı” şeklinde konuştu.

 

DÜŞME KALKSIN PLAY-OFF GELSİN


LİGİN durumu ile önerisini de dile getiren Türüt sözlerine şöyle devam etti: “Önerim ligi tescil edeceksin. Düşmeyi de kaldıracaksınız. İlla da oynatılacaksa ve ilk 5 takım Avrupa’ya gideceği için bu takımları oynatırım. Önce 14 gün karantinaya alınacak bu takımlar ardından da bunları tek bir şehirde oynatacaksın. Sıralama yapılır şampiyon belirlenir ve Avrupa’ya gidecek olan takımlar da belirlenir.”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap