SON DAKİKA
SON DAKİKA


İkizdere’ye Devlet sözü
14.05.2021

Rize’de bin kişiye doğrudan, dolaylı olarak ise 8 bin kişiye istihdam sağlayacak olan İyidere Lojistik Limanı projesini her zaman destekledik. Bölgenin kalkınmasına büyük çok büyük katkılar verecek dedik. Hatta lojistik üssün uzun vadede demir yolu ile desteklenmesi gerektiğini de dile getirdik. Zaten Rize’de siyasiler, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve vatandaşlar da böylesine önemli projenin karşısında değil. Rizeliler projenin karşısındaymış gibi bir algı oluşturulması yanlış. Kimse projeye karşı değil, aksine herkes bir an önce projenin yapılarak bölgede işsiz insanlara ekmek kapısının açılmasını istiyor.

Ancak İkizdere’deki vatandaşların ve bazı siyasiler ile sivil toplum kuruluş temsilcilerinin karşı çıktıkları İkizdere’de yaşam alanlarının yok edilmemesi, farklı bir alternatif varsa oradan taş alınması yönündeydi. Biz de aylar öncesinden bakir bir bitki örtüsüne sahip olan İkizdere Vadisi’nden taş alınmaması gerektiğini savunmuştuk. Lakin bakanlıktan yapılan açıklamada lojistik limanı için en uygun taşın İkizdere’de olduğu ifade edildi. Ayrıca hem Cengiz İnşaat hem de devletimizin yetkilileri, 2 yıl gibi kısa bir süre içerisinde taş alınan bölgenin ağaçlandırılarak eski haline getirileceğinin sözünü verdiler. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da İkizdere’yi ziyaret ederek vatandaşlara bunun sözünü verdi. Onlara taş alınan bölgenin çok kısa süre içerisinde eski halinde dönüştürüleceğini taahhüt etti.

Artık gelinen noktada ‘devletin sözü senettir’ deyip projeye hep birlikte destek vermemiz gerektiği kanaatindeyim. Bu saatten sonra bölgeye dışarıdan gelen ve amaçları projenin önüne set çekmek olan bölgede kaos çıkarmak isteyenlere fırsat verilmemesi lazım. Eğer verilen sözler havada kalırsa, unutulursa başta Cengiz İnşaat olmak üzere bunun hesabını hep birlikte soralım. Ama şimdi destek zamanı. Provokatif eylemler içerisinde olanlara kulak asmayalım ve dev projenin önünü hep birlikte açalım. Ayrıca şunu da söylemeden edemeyeceğim; taş ocağından ötürü zarar gören vatandaşlarımızın zararı da karşılanmalıdır, kimse mağdur edilmemelidir. Bu konuda da devletimizin gereğini yapacağına inancım tamdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap