SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kaşık-kepçe misali!
7.01.2022

Asgari ücretin 4 bin 253 TL’ye çıkarılmasının ardından birçok emekçi vatandaşımız bayram etmişti. Ancak ekonomi uzmanları, çok değil birkaç ay önce rekor düzeyde yapılan zammın dahi yetersiz olacağını ifade etmiş, elektrikten doğalgaza, akaryakıttan gıda ürünlerine yağmur gibi zamların gelmeye devam edeceğini söylemişti. Bazı kesimler, ‘Yok artık, abartmayın, o kadar da olmaz, körü körüne muhalefet etmenin kimseye bir faydası yok’ diyerek tepkilerini dile getirmişti. Ancak o ekonomi uzmanlarının dediği gibi oldu.

Zaman onları haklı çıkardı. Zam yağmuru hiç durmadan devam ediyor. Hemen hemen her gece akaryakıt zamlanıyor. Elektrik ve doğalgaz yüksek oranda zam yapıldı. Zincir marketlerde neredeyse her gün ürünlerin etiket fiyatları değişiyor, vatandaş ise ne yapacağını şaşırıyor. Tepkilerini dile getirseler de duyan yok, denetleyen yok, ceza yok. İsteyen istediği gibi at koşturuyor. Vatandaş acımasızca sömürülmeye devam ediliyor. Memur ve emekli maaşları artırıldı. İyi de böyle bir ortamda artırılsa ne olacak ki.

Bu zamlar durdurulmadıkça memur, emekçi ve emekli maaşlarına yapılan zamların vatandaşlara olumlu yansıması tabii ki olmayacak. Bunun adı o zaman kaşıkla verip kepçeyle geri almak oluyor. Bunun tam tersi olması için devletimizin ilgili tüm makamları, yetkilileri bu zam belasının önüne geçmeli. Fırsatçılara göz açtırmamalı. Çünkü artık vatandaşın dayanacak gücü kalmadı. Vatandaş, fiyatların normale düşmesinden artık vazgeçti, yeni güne zamla uyanmamasına şükredecek. Ama nafile bir beklenti. Maalesef iğneden ipliğe neredeyse tüm ürünlerin fiyatları uçmaya devam ediyor. Henüz asgari ücretini eline alamayan emekçilerimizin parası zamlar karşısında erimeye başladı bile. Bir de şu zincir marketler meselesine ayrıca değinmek isterim. Hani bunlar ucuz ürünler satıyordu.

Bırakın ucuz satmayı, birçok üründe fiyatlar 2-3 katına çıktı. Ellerine fırsat geçince bindirdiler fiyatları tüm ürünlere. Nasıl olsa bahaneleri hazır ya… Bindir babam bindir. Artık bu zincir marketlerde ucuzluk algısı pahalılığa dönüştü. Zor zamanlarda vatandaşlar da böylece gerçek yüzlerini de görmüş oldu. Bunlara tabiri caizse bir cezalandırmak gerek. Mecbur kalmadıkça bu marketlerden artık alışveriş yapmayalım. Mahallemizdeki yerel esnafımızdan almaya gayret edelim. Hiç olmazsa onlar kazansın. En azından düğününde, cenazende olur mahallemizin bakkal amcası, sıkışsan birkaç ay idare eder. Yetemediğinde borç para verir. Ama zincir marketler öyle mi?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap