SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kontrol yok keyif var
13.07.2020

Rize’de son yapılan açıklamada vaka sayısı 50’yi buldu.

Oysa birkaç hafta önce bu sayı aşağıya düşmüştü.

Normalleşmenin ardından büyükşehirlerden gelen vatandaşların, gurbetçilerin akın akın kente gelmesiyle birlikte düşüşe geçen vaka sayıları da yeniden tırmanışa geçti.

Geldiler gelmesine kimsenin elbette bir diyeceği yok, yalnız ‘nasıl olsa bende bir şey yok’ deyip tedbir elden bırakıldığı için vaka sayısındaki artış da kaçınılmaz oldu.

İl dışından gelenler, ne yazık ki kendisini izole etmedikleri için gelir gelmez, sokaklarda gezip tozmaları, akraba ziyaretlerinden sosyal mesafeye dikkat edilmemeleri, düğünlere, cenazelere katılmaları artış sayısını tetikledi.

Bunlar yetmezmiş gibi birçok vatandaş da maskesini yüzüne takmak yerine ya çenesinin altına takıyor ya da kolunu süs olarak geçiriyor.

Yani kısacası bu rehavet ve vurdumduymazlık yüzünden bu gidişle vaka sayısı 50’yi de geçer 100’ü de.

Denetim mi nerede?

Artık ilgili yetkililer de bıktı sürekli insanları kontrol etmekten.

Polis, jandarma veya diğer görevlilerimiz, tüm işini gücünü bırakıp vatandaşın peşinde mi koşacak?

Maskeyi düzgün takıp takmadığını, sosyal mesafeye uyup uymadığını, il dışından gelenlerin kendilerini karantinaya alıp almadıklarını mı kontrol edecekler?

Böyle bir şeye imkan tabii ki yok.

Yapılması gereken basit; bu süreci kabullenmekte zorlansak da tedbiri elden bırakmadan sıkı sıkıya kurallara uymaya devam etmek.

Uzmanların, televizyonda, gazetelerde, radyo yayınlarında ‘Salgın bitmedi, kontrol ve tedbire devam’ şeklinde bas bas bağırmaları açıkçası kimsenin umurunda değil.

Kendinden başkasını düşünmeyen gününü gün etmeye devam ediyor.

Bu gidişle sadece Rize’de değil ülkemizin tüm illerinde vaka sayısı artmaya devam ettiği müddetçe ebeveynler nasıl cesaret edip de okullara çocuklarını gönderebilecek?

Bunun kontrolü nasıl sağlanacak?

Öyle gözüküyor ki yine uzaktan eğitime devam edilecek gibi.

Dikkate alınır mı bilemem ama şehrimizin idarecilerine bir önerim var. Madem kimse kurallara riayet etmiyor, Rize’ye il dışından gelecek olanlar birkaç ay önce olduğu gibi yine izole altında tutulsunlar. Bunu da kontrol etsinler.

Bu yapılır mı yapılmaz mı bilinmez ama böyle gittiği sürece bu vaka sayısı düşmek yerine hızla yukarıya doğru tırmanmaya devam edecek. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap