SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kul hakkına giriyorsunuz
10.04.2020

Rize’de başta sağlık çalışanlarımız olmak üzere valilik, tüm belediyeler, polis ve jandarma ekipleri koronavirüs konusunda gece gündüz demeden çalışmalarını titizlikle sürdürüyorlar.

Tüm yetkililerimiz, aldıkları tedbirlerin yanı sıra sıkı bir şekilde denetim ve kontrollerine devam ederken ne yazık ki bazı vatandaşlarımız hala duyarsız davranabiliyor.

Geçtiğimiz hafta whatsapp grubu oluşturarak türlü yollardan Rize’ye gelmeye çalışanlara şahit olduk.

Yetmedi, bir başka vatandaş, İstanbul’daki evinde karantina olması gerekirken çocukları ve gelini ile birlikte Fındıklı’ya gelerek oturduğu apartmanın karantina altına alınmasına sebep oldu.

Bu da yetmedi; Çayeli ilçesine bağlı Madenli beldesine bir başka çift geldi ve bir başka aile ile temasa geçerek onlara da koronavirüsü bulaştırmış oldu.

Böylece 5 kişi karantinaya alındığı açıklandı.

Peki burada devleti, güvenlik güçlerini atlattığını, aldattığını zanneden kişiler Allah’ı da aldatabildiklerini mi sanıyorlar?

Haşa, elbette hayır…

Böyle duyarsızca davranarak onlar sadece ve sadece kendilerini aldatıyorlar.

Her ne sebepten ve mecburiyetten olursa olsun, testi pozitif çıkan bir insan nasıl olur da bile bile bir başka yere hareket ederek virüsü başka insanlara bulaştırmayı göze alabilir?

Böyle bir vebali üstlenebilir? Nasıl olur da kul hakkına girebilir? Akıl almıyor.

Yeri gelince Müslümanlık konusunda kimse mangalda kül bırakmıyor.

Ama iş icraata gelince herkes yan çiziyor. Bazen kul hakkını unutabiliyoruz.

Yapmamız gerekenleri, toplum kurallarını, insaflı ve vicdanlı davranmayı kendi menfaatlerimize değişebiliyoruz. Dikkat etmek gerek.

Artık herkesin aklını başına alması lazım.

Belki bu üzücü olaylar Rize’de yaşandı lakin eminim ki ülkemizin birçok ilinde de bu tür sorumsuzca davranan yüzlerce kişi vardır.

Daha önce birçok defa din görevlilerimiz hatırlatmıştı ama yine tekrarlamakta fayda var. Böylesine duyarsız ve sorumsuzca davranan kişilere Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (s.a.s.) tüm çağlara ışık tutan şu Hadis’i Şerifi’ni hatırlamak isterim. Peygamber Efendimiz salgın hastalık riskine karşı, ashabına yaptığı bir tavsiyede, "karantina" uygulamasına dikkat çekerek,

"Bir yerde veba hastalığı çıktığını duyarsanız oraya girmeyin, bulunduğunuz yerde veba hastalığı çıkarsa o bölgeden de ayrılmayınız” buyurmuştur.

Şimdi nasıl oluyor da tüm alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin bu hadisini unutuyoruz ve vebale giriyoruz.

Artık sağlıklı kişileredir çağrımız, mecbur kalmadıkça lütfen ama lütfen dışarıya çıkmayınız. Baksanıza kendisini pozitif olduğunu bilen kişilerle her an karşılaşmanız mümkün.

Bu süreçte Allah herkesin yardımcısı olsun. İşimiz kolay değil.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap