SON DAKİKA
SON DAKİKA


Laf Olsun Torba Dolsun Misali!
18.02.2022

Rize’de bakanlığa gönderilen çay kanun tasarısındaki taban fiyat tartışmaları devam ediyor. Kanun maddeleri arasına taban fiyatın konulmadığı iddiaları hala dillendiriliyor.  Bu konuda siyasi iradenin atacağı adım, bölgemizdeki çay müstahsili için son derece önemli. Taban fiyat uygulaması ile ilgili olarak bir konuya değinmek isterim. Sanki ortada bir samimiyetsizlik var gibi…

Bakanlığın talimatı ile çay kanun tasarısı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi koordinesinde ziraat odaları temsilcileri, ticaret sanayi odası, ticaret borsası, çayın paydaşları ile birlikte hazırlanmıştı. Biz de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman’a kamuoyunda taban fiyat ile ilgili spekülasyonların yapıldığını ve tasarıda bu maddenin olup olmadığını sorduk.

Rektör Karaman, konuyla ilgili olarak net konuştu.

Sayın Karaman, çay kanun tasarısını ziraat odaları başta olmak üzere tüm paydaşlarla birlikte hazırladıklarını ve mutabakata varıldıktan sonra tasarının bakanlığa gönderildiğini dile getirdi.  Biz de şimdi sormadan edemiyoruz: Taban fiyatın tasarıya konulmadığı için yaygarayı basan bazı ziraat odaları temsilcileri, tasarıyı hiç incelemediniz mi?

Maddeleri görmediniz mi?

Taban fiyat uygulamasının konulmadığını gördüğünüzde neden o zaman değil de şimdi tepkinizi dile getiriyorsunuz?

Üreticinin aleyhine bir durum varsa bunun düzeltilmesi için o zaman mücadelenizi ortaya koyup bunu da tüm kamuoyuna duyurmanız gerekirdi.

O zaman neden çıkıp itiraz etmediniz de şimdi iş işten geçtikten sonra bir bardak suda fırtına koparıyorsunuz?

Öyle ya Rektör Karaman, açıkça diyor ki tasarıdaki tüm maddeleri herkes gördü ve ittifak yaptı.

Bu yüzden itiraz edenlerin, taban fiyat uygulaması üzerinden gündeme gelmeye çalışanların haykırışları hiç de samimi değil.  Açıkçası ilgili yetkililerin kale aldıklarını da pek de söylenemez.

Siz zamanında ses çıkarmazsanız, ‘Atı alan Üsküdar’ı çoktan geçer.’ Şimdi ‘Laf olsun torba dolsun’ misali yaptığınız itirazların hiçbir önemi, karşılığı yoktur.

Beyhude bir çaba ve laf kalabalığı. Bunun başka bir açıklaması yoktur.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap