SON DAKİKA
SON DAKİKA


Niyetler Halis Uygulama Yanlış!
31.12.2021

Rize’de ortak akıl ile hareket etmek çok zor. Yapılan işler, istişare edilmeden, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına sorulmadan yapılıyor.

Sonra da başına buyruk ve ‘ben yaptım oldu’ mantığıyla yapılan işler tartışılıyor, iş işten geçtikten sonra ‘biz bunu buraya neden yaptık, bunu kim yaptı’ denilerek hesap soruluyor.  Demem o ki birkaç ay önce Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ÇAYKUR Didi Stadı’nın hemen yanında Güreş Eğitim Merkezi ve Kamp Binası inşaatı başlamıştı.

Bu binanın stadın alanını daralttığı ve görüntü kirliliğine neden olduğu için tepki koyanlar olmuştu.  Ancak geri adım atıldı mı dersiniz, inatla hatada ısrar edildi.  Büyük bir hırs ve ihtirasla birileri tarafından binanın temelli yükseltildi. Bakın, şu bir kere yanlış anlaşılmasın, Rize’de kimse yatırıma karşı değil. Hele söz konusu gençlerin spor yapabileceği alanlar olursa. Elbette yapılsın, herkes destekçisidir.

Bu yatırımda da belki niyetler halistir ama uygulama yanlıştır. Stadın hemen dibinde böyle bir yatırım yapılması hiç de şık durmuyor. Şık durmadığı gibi önemli maçlarda otopark sıkıntısı da yaşanıyor. Mevcut otopark yetersiz kalıyor. Belki Rize’de arsa sıkıntısı var ancak istenince bulunabiliyor. Hiçbir şey imkansız değil. Bu inşaatın alanı da Rize Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne de ait olabilir. Ancak her ne olursa olsun, çok daha uygun bir alan bulunamaz mı?

Rize’ye ve Rizespor’a bu kötülük neden yapılıyor anlayabilmek mümkün değil. Bakın, günümüzde artık statların etrafı açılırken Rize’de ise kapatılıyor. Çok uzağa gitmeye gerek yok. Komşu il Trabzon’un stadına bakın, etrafını bir gözlemleyin.  Var mı etrafında herhangi bir bina? Yok. Önümüzdeki yıllarda ÇAYKUR Didi Stadyumu’nun kapasitesi artırılabilir. Sonuçta Rize’de genç nesil, Rizespor sevdası ile büyüyor. Böyle bir ihtiyaç ortaya çıkabilir öyle de görünüyor. O zaman ne yapılacak? Şimdi milyonlar harcanarak yapılan binalar yıkılacak mı? Biz neden milli servetimizi heba ediyoruz? Yazık değil mi?

Marifet yapıp yıkmakta değil. Kalıcı eserler ortaya koyabilmekte.  Ama ne yazık ki bir türlü bunu başaramıyoruz. Yapılan hatalardan ders almıyor hep aynı hataları tekrarlıyoruz. Öyle görünüyor ki o bina stadın dibine yapılacak. Kimsenin memnun olmamasına rağmen ısrarla inşa edilecek. Peki böyle yapılmakla Rize’ye iyilik mi yapılıyor? Tabii ki hayır.  Belki bu işe neden olanlar da farkında ama işlerine öyle geliyor. Kim uğraşacak yeni arsa bulmak için? Herkes işin kolayını bulmuş, ‘arsanın tapusu bizde’ deyip istediğini yap, gökdelen dik istersen kim ne diyebilir ki? Nasıl olsa hesap soran yok.

Ama unutmayın ki şimdi fütursuzca yaptığınız işler, çok değil birkaç yıl sonra gelecek nesiller tarafından sorgulanacak yukarıda da belirttiğim gibi belki de yıkılacak; kim bilir!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap