SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şimdi sıra teleferikte
1.10.2021

Rize sahilinde çalışmalarına devam edilen Çay Çarşısı projesinde artık sona gelindi. Projeye bir de küçük teleferik sistemi kuruldu. Bu küçük teleferik ile turistlere ve misafirlere çay taşınacak. Güzel bir fikir olabilir ancak kamuoyundaki teleferik beklentisi çok daha farklı. Vatandaşlar, sahilden Şahin Tepesi’ne dev teleferik projesinin hayata geçirilmesini istiyor. Her yıl konuşuluyor ancak bir türlü somut adım atılamıyor. Rize’nin turizm potansiyelini artıracak olan mega projenin hayata geçirilmesinin elzem olduğunu düşünenlerdenim. Çay Çarşısı projesi ve dönüşüme tabi tutulan belediye bloklarının tamamlanması ile birlikte çehresi değişecek olan Rize kent merkezine teleferik projesinin çok fazla yakışacağı kanaatindeyim. Turizme yönelik olarak hayata geçirilen Çay Çarşısı’nın olduğu alandan Ziraat Çay Bahçesi’ne, oradan da Dağbaşı ve Şahin Tepesi denilen alana kadar kurulacak olan teleferik hattı yerli ve yabancı turistleri fazlasıyla cezbedecektir. Özellikle yaz aylarında şehre gelen turistlerin kent merkezinde vakit geçirmelerinin süreleri de uzamış olacak. Ayder ve Rize’nin yaylaları dışında da turizme farklı bir alternatif de sağlanmış olacak. Böylece şehrin ekonomisi canlanacak. Esnafımız kazanacak.

Teleferik projesinin de yapılmasıyla birlikte Çay Çarşısı projesi de daha da önem kazanacaktır. Yapılmaması için hiçbir sebep yok. Yeter ki istensin. Yıllardır yapılamaz denilen belediye bloklarını, Rize’nin milletvekilleri ile birlikte kısa zaman içerisine kentsel dönüşüm kapsamına alarak tarih yazan belediye başkanı Rahmi Metin’in bu projeyi de hayata geçirmesi hiç de zor değil. Sayın Metin, göreve geldiği günden itibaren Rize için böylesine hayati önem arz eden projeleri kısa zaman içerisinde tek tek hayata geçirmesiyle birlikte Rizelilerin gönlünde taht kuracaktır. Dediğimiz gibi yeter ki istensin. Çay Çarşısı ile birlikte teleferik projesi de Rize’ye çok yakışacak. Projenin raftan indirilerek üzerinde ciddi çalışma yapılmasının zamanı geldi. Dönüşüm devam ediyor, Çay Çarşısı bitmek üzere, her ne kadar yanlış bir yere yapılsa alışveriş merkezinde de artık sona gelindi, bir de teleferik projesi yapılınca yerli ve yabancı turistler için Rize’nin cazibesi katbekat artacaktır. Umarım Sayın Metin ve çalışma arkadaşları, kısa süre içerisinde bu projeyi hayata geçirirler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap