SON DAKİKA
SON DAKİKA


Siz yapın biz alkışlayalım
22.04.2022

Gazeteciliğin doğasında eleştiri vardır ancak bu eleştiri toplum menfaati adına yapıcı olduğunda topluma fayda sağlar. Aksi takdirde körü körüne muhalefet, eleştiri yapmak fayda değil zarar veriyor.  Ayrıca gazeteci, sürekli eleştiren, muhalif olan demek de değildir, kamu yararına olan her türlü işi, yatırımı da alkışlayan, takdir edendir.

Demem şu ki bazen siyasetçiler bize ‘sürekli eksiklikleri yazıyorsunuz, muhalefet yapıyorsunuz, hiç mi doğru iş yapılmıyor’ şeklinde sitemleri oluyor. Biz de diyoruz ki faydalı her işi alkışlamaktan, emeği geçenlere teşekkür etmekten imtina etmeyiz.

Anlatmak istediğim AK Parti Rize Milletvekili Muhammet Avcı, Rize’nin İkizdere ve Çamlıhemşin ilçelerine ÇAYKUR tarafından fabrika yapılacağını müjdelemişti.  Fabrikaların yapımına kısa zaman içerisinde başlanacağı ifade ediliyor.  1 yıl içinde tamamlanarak 2023 yılı içerisinde faaliyete girmesi planlanıyor. Bize de alkışlamak, emeği geçen Rizeli vekillere, siyasilere, bürokratlara, ÇAYKUR’a bu yatırıma kimler ön ayak olmuşsa teşekkür etmek düşer.

Dediğimiz gibi toplum adına atılan her olumlu adıma köstek değil, destek oluruz. Sürekli üretim ve istihdam diyorduk. İşte bölgenin şartlarına uygun olarak 2 çay fabrikası daha inşallah Rize’ye kazandırılacak. Yapılmaları halinde İkizdere ve Çamlıhemşin’in işsiz gençlerine, vatandaşlarına ekmek kapısı açılacak.  Ekmek parası için gurbet illere göçün önüne geçilmiş olacak. Dileğimiz o ki Rize ve bölge illerinde üretim ve istihdama katkı verecek fabrika sayısı artar.

Bu arada teşekkür etmekle birlikte bu 2 fabrikanın da yakından takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz. Sözü verilen fabrikalar söylenildiği gibi 1 yıl içinde zamanında mı yapılacak yoksa sürekli ötelenecek mi? Bazı yatırımlarda olduğu gibi… Bekleyip göreceğiz, malum bizim ülkemizde 1 yıl içinde çok şey değişiyor.

ÇAY ÜRETİCİLERİ DE MÜJDE BEKLİYOR

İkizdere ve Çamlıhemşin’de fabrika yapılması Rize’de sevinçle karşılandı karşılanmasına da çay üreticileri birkaç müjde daha bekliyor.  Başta kendileri olmak üzere çaydaki bütün paydaşları koruma altına olacak olan çay kanunun bir an önce çıkartılması, yaş çay taban fiyatının en az 7-8 TL bandında açıklanması ve gübre desteğinin sağlanması…

Bunlar da olması halinde değmeyin Rizelinin ve çay üreticilerinin keyfine. Aslında çok mu şey istiyor çay üreticileri, bence olması gerekeni istiyor. Şu yüksek enflasyonda olması gerekeni… Ne diyelim umarım fabrika müjdesi gibi üreticilerin bu haklı istekleri de en kısa sürede müjdelenir de çifte bayram yaşatılır bölge insanına.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap