SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yılların Bitmeyen Sorunu Liyakat!
4.02.2022

Geçtiğimiz günlerde MHP Rize İl Başkanı İhsan Alkan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ne yönelik eleştirilerde bulundu.

Sayın Alkan, üniversitenin doğru yönetilmediğini savunarak liyakatli kadroların olmadığına dikkat çekmişti.

Alkan’ın açıklamalarından yola çıkarak üniversite üzerinden genelleme yapacak olursak bu liyakat sorununu birçok alanda görebilmek mümkün.

Bazı üniversitelerde öğretim üyesi olabilmek veya yükselebilmek için araya adam sokarak bir yerlere gelen insanlara şahit olmuşuzdur.

Bırakın uluslararası makale yazmayı, bilgi birikim açısından öğrencilere ders veremeyecek düzeyde olan öğretim üyelerine de tanıklık etmişizdir.

Sırf onun bunun adamı, bazı siyasilere yakın diye torpille bir yerlere gelen veya yükselen insanlar etrafımızda bir hayli fazla.

Yani demem o ki sadece üniversitelerde değil birçok yerde, kamu kurumlarında, belediyelerde liyakat sorunu fazlasıyla yaşanmakta.

Bakın etrafınıza bunu rahatlıkla görebilirsiniz.

Herkes de farkında ancak bu sorunun üzerine çok da fazla gidilmiyor.

Arada bir gündeme geliyor, öyle de kalıyor.

Peki liyakatli insanları göreve getirmeyince gelişimden, başarıdan, toplumsal barış ve huzurdan bahsedebilmek mümkün mü? Elbette değil.

Ayrıca en önemli hususta işin ehli olan insanlar, türlü bahanelerle saf dışı bırakılıyor bırakılmasına da kul hakkı kimsenin aklına gelmiyor.

Tabire caizse ‘Zafere giden her yol mübahtır’ düşüncesiyle hareket edilip kul hakkı ve hak gasbı kimsenin umurunda olmuyor, çoğu zaman liyakatli insanlar ekarte edilebiliyor.

Ek olarak işin ehli olmamasına rağmen kendi menfaatleri için görevi kabul edenler de ayrı bir tartışma konusu.

Bu işlere ideolojik bakıldığı müddetçe bu sorunlar hep devam edecek.

Gelişimden söz edebilmek için liyakat sorununu ortadan kaldırmak gerekiyor.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa da (sav) bir hadisi şerifinde “İş ehli olmayana tevdi edildiği zaman, kıyameti bekleyin” diye buyurmuyor mu?

İşte liyakat konusu bu kadar önemli.

İşin aslına bakılırsa eğer varsa liyakat sorunu sadece RTEÜ’de değil kangren haline gelmiş bu sıkıntıyı her alanda görebilmek mümkün.

Keşke bu tür sorunları hiç konuşmasak ama adam kayırmacılık devam ettiği müddetçe ülkemizde biz bunları daha çok konuşmaya, tartışmaya devam edeceğiz.  

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap