SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu karar cenaze evinde düğün yapmaktır
10.05.2020

TFF’nin yeniden futbolu başlatma kararı almasının yanlış olduğu her kesimden dillendirilmeye başladı. Spor ve iş hukuku uzmanı avukat İsmail Kaynar da, korona salgını varken futbol oynatmanın, düğün evinde cenaze olacağını söyledi. Kaynar şu ifadeleri kullandı: “TFF özerk bir yapı. Ancak şuanda özerk şekilde davranmıyor. Siyasi olarak da normalleşmenin içine futbol da katılmak isteniyor. Çünkü sosyal aktivite yaratmak istiyorlar. Öte yandan yayıncı kuruluş ve kar amacı güdenler liglerin başlaması için baskı yapıyor”

“Şuanda liglerin başlamasının sağlıklı olup olmaması konusunda TFF değil, TFF’nin sağlık kurulu yada doktorların görüş bildirmesi lazım. Anayasamızda çalışma özgürlüğü olduğu gibi angarya yasağı da var. O maddeye göre kimseyi zorla çalıştıramazsın. Futbolcular belli bir döneme kadar iş kanununa tabi idi. Antrenörler halen daha iş kanununa tabi. İş kanununa göre bir çalışan sağlık koşullarının elverişsiz olduğu bir ortamda çalıştırılamaz. Bence bir antrenör, futbolcu veya bir masör de olabilir. Ben çalışmak istemiyorum derse iş mahkemesi bunu haklı görür”

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap