SON DAKİKA
SON DAKİKA


Adım adım
9.02.2020

İlk devrede net bir Gençlerbirliği ağırlığı vardı. Hele net bir pozisyon ürettiler ki, Nadir o golü kaçırınca aslında maçın kaderi orada belli oldu. Trabzonspor şampiyon olmak istiyor; bunun için mücadele gücü yüksek oynuyor. Ancak, oyunun kontrolünü sağlayamıyor. Hüseyin hoca, orta sahaları sorumluluk alacak şekilde yönlendirmeli. Sosa birkaç maçtır vasat gidiyor. İlk devrede Guilerme, Badou, Sosa üçlüsünün fazlalığı ve sorumsuzluğuyla, orta sahada hakimiyet sağlanamadı. Bu sefer stoperler daha fazla hata yaptı. Hüseyin’in hatalarının nedeni tamamen kendisinden kaynaklanmıyor. Yanındaki Campi ile uyumsuzluğunu artırması lazım. Campi, Hüseyin’den daha iyi bir görüntü çizse de, dediğim gibi orta sahanın varlığı, stoperlerin başarında daha da önemli.

 

İlk devrenin 0-0 bitmesi bordo mavililer adına büyük şans. İkinci yarıya pozisyonla başladı Trabzonspor. İlk devreye göre daha diri şekilde sahaya çıktılar. Trabzonspor kaybetse de önde oynamalı. Geriye yaslandıkça kalesinde hep pozisyon verir. Bunun önlemini Hüseyin hoca almalı. İlk gol VAR ve penaltıyla geldi. Bu zamana kadar Trabzonspor, Sorloth’un kafa şutu dışında pozisyon üretememişti. 79’da penaltıyla öne geçti. Daha sonra 2’yi bularak, 3 puanla Trabzon’a döndü.

 

Bordo-Mavililer belki iyi oynayarak kazanmadılar ama kazanmayı ve oyunu tutmayı beceriyorlar. Sorloth’un kırmızı kartı dışında her şey güzel gidiyordu aslında. Trabzonspor istim üstünde, hedefine doğru emin adımlarla ilerliyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap