SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avantaj Norveç’te
10.10.2021

Bizim işimize yaramayacak bir skor bu. Beraberlikle Türkiye, elindeki tüm kredileri tüketmiş oldu. Bundan sonra hep kazanıp yoluna devam edecek. Aksi halde, Dünya kupası finalleri hayal olacak gibi. Stefan Kuntz ile Şenol Güneş’in kadro tercihleri arasında fark yok.

Zaten oyuncu havuzu aşağı yukarı belli. Alman hoca, birkaç yeni oyuncu kattı. Rakip Norveç en etkili oyuncularından mahrum oynasa da, maç içinde eksiklerini hissettirmediler. Oyuna hızlı başlayıp bir de gol bulan A Milliler, devamını getirebilirdi. Ancak rakip hemen toparlandı ve hızlı hücumlarla bi- zim kalemize indiler. Bu atakların birinde de golü buldular.

Golde komple takım kadar defansın da kısa süreli uyu- masının etkisi oldu. İlk devre, Türkiye lehine 1-0 bitse farklı şeyler konuşabilirdik. İkinci devreye yine ilk devre gibi hızlı başlayan bir Milli Takım izledik. Ancak rakip aynı şekilde A Millilerimizi durdurdu. 15 dakikalık baskı pozisyon da getirmedi.

Türkiye uzun boylu Norveç defansını geçmek için ısrarla yukar- dan oynamayı tercih etti. Kuntz’un isteği mi böyleydi yoksa oyuncuların refleksi mi, yanlış bir uygulama oldu. Yerden kısa paslar ve kanat varyasyonlarını daha sık denemek gerekirdi. Üstelik her iki kanatta da deneyimli oyuncular olmasına rağmen.

Türkiye’nin ön alandaki forvet sorunu maalesef bir düğüm. Burak hiçbir şey yapmasa da oyunda kalmak zorunda. Şenol Güneş’i bunun için eleştirenler Kuntz için ne diyecek acaba? Adam yok. Hakan Çalhanoğlu, çok daha fazla sorumluluk alıp, maçın içinde kendini belli etmeliydi. Türkiye 2 puan kaybetti. Bu sonuç Norveç’in işine yarar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap