SON DAKİKA
SON DAKİKA


Başka Bir Trabzonspor Olsa
20.08.2021

Bu maç özelinde şunu söylemek lazım; Peres, Bakasetas ve Hamsik’in ne günahı var? Maçın Trabzonspor’da kalması için ciğerlerine kadar oynadılar. Diğerleri onların yanında sönük kaldı. İlk ve ikinci devrenin ortak özelliği, rakibin kendi oyun temposunu bozmaması.

Trabzonspor ilk devre büyük bir üstünlükle topa sahip görünse de bu durum pozisyona dönüşmedi. Roma takımı, defansını önde kurarak, bordo mavilileri kalelerine yaklaştırmadılar. Bakasetas ve Nwakaeme’nin dışardan şutları dışında etkisiz bir ilk yarı izledik.

İkinci yarıda her iki takımın olası hamleleri galibiyet üzerine olacaktı. Roma etkili başladı 55’te golü buldu. Golde Uğurcan’ın hatası var gibi gözükse de, en soldan en sağa o pası atıp bu pası izleyen defans oyuncularına ne demeli. İsmail Köybaşı, adamını kaçırmasa yine gol olmazdı.

Abdullah Avcı golü yiyene kadar her şeyin yolunda gittiğini düşündü. Oysa, o dakikaya kadar Gervinho berbat ötesi bir oyun oynuyor,  Köybaşı, bu takımın sol beki olmadığını ilan ediyordu. Rakibin sol beli sol açık, sağ beki sağ açık gibi oynadı. Trabzonspor’da bunu sadece Peres yaptı. Asisti ve Cornelius’un golü hepimizi umutlandırdı. Acaba mı dedik? Roma, ısıran bir takım değil. Trabzonspor 1-1’den döner diye düşündük.

Ancak yine bir duran top, herkes izledi. Romalılar izlemedi. Golü buldu. Bu golde de Uğurcan’a hata bulanlar olabilir. Gollerde Uğurcan’ın net hatası var demek art niyetli bir iddia olur. Sadece şunu söyleyebiliriz, Trabzonspor kalesine gelen 3 şuttan 2’si gol olursa bu sezon erken biter.

Roma, Trabzon’da 2-1’i bulunca, sete döndü. Defansını daha da geriye yasladı ve dakikalara oynadı. Kaleci gol yer ama o golü tüm takım yer. Sahada anlamadığım birkaç şey oldu; birincisi Abdullah Avcı’nın Gervinho’yu görememesi. Ne ileride var, ne de Peres’e yardımcı. O zaman neden ikinci devreye girerken değiştirmedi.

İkincisi Parmak’la sorunu başına iş açacak. Böyle maçların adamı Abdülkadir Parmak. Dikine giden, adam eksilten ve karşılayan.

En başta dediğimiz gibi, Peres, Bakasetas ve Hamsik, üçünün eforu bir takımı ancak bu kadar ayakta tutabilirdi.

Roma, gladyatörler gibi saldırmadı ama oyunu kanatlara açarak, kendilerine derinlikler oluşturdular. Başka bir Trabzonspor olsa Roma’yı mağlup edip gönderirdi.    

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap