SON DAKİKA
SON DAKİKA


Futbol asla sadece
6.07.2024
Türkiye, İtalya’nın elendiği bir turnuvada çeyrek finali gördü. Bu büyük başarıdır. Önce Montella’nın hakkını teslim edelim. Ve onun arkasında duran TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi.
Çok eleştirildi ama yılmadı. Sonuçta o haklı çıktı. Bir de şu var, bu galibiyete
siyasi nedenlerle sevinmeyenler var. Bu nasıl milli şuurdur anlamak zor. Merih Demiral’ın maç sonu tribünlere yaptığı ve hepimizin bildiği o sembol asla ve asla bir partiyle ilgili değildir. Türk olmanın nişanesidir ve Merih maçtaki başarısını bu hareketle taçlandırmıştır. Merih’in hareketinin tek bir şeyle ilgiisi var; Türklük. “Sen Türk olduğunu unutsan da Türk düşmanları unutmaz” diye kallavi bir söz var. Unutmayan kimler, Almanya, Avusturya ve diğerleri. Merih için kötü bir açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı. Akabinde hemen bizim dışişlerimiz cevabını verdi. Ülke olarak Merih Demiral’ın arkasında durmamız gerekiyor. Bize düşen budur.
Özellikle Trabzon medyasının bu konuda Merih’in yanında olduğunu biliyorum. Merih için soruşturma açan UEFA’ya da şunu söylemek isterim; “Neye göre ceza vereceksin? Tribünleri tahrik etmedi, kimseye ırkçılık yapmadı. Sadece kendi tribünlerine gidip sevincini Türk kültürüne yakışır şekilde gösterdi. Avrupa’nın modern devletlerinde taraftarlar ne yaptı? Afrikalılar için sahaya muz kabukları attı. Asıl ırkçı olan Avrupa. Onlar kendi ırkçı anlayışlarını hep gizlerler.
Merih üzerinden şunu anlıyoruz, futbol asla sadece futbol değildir. Hollanda ile çeyrek finale çıkacağız. Almanya’daki vatandaşlarımızı ve tüm dünyadaki Türkleri bir kez daha mutle edeceğimize inancım tam.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap