SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hedefsiz takımın halleri
12.01.2024
Bir yandan formu git gide yükselen konuk Samsunspor. Diğer tarafta arayışlarda olan ve bir dizi galibiyetle istim üstünde Trabzonspor. Daha ilk yarı oynanırken bordo mavililer 2 farka ulaşmıştı bile. Ligin en çok asist yapan oyuncusu Visca, bu maç da boş geçmedi. Hep bir standartı olan Boşnak oyuncu, takım arkadaşları gibi ikinci yarı aktif dinlenmeyi seçti. Buna karşın standartı olmayan sahte 10, gerçek 8, zaman zaman 6, Bakasetas. 1 asisti olsa da maçı zora sokan anlayışla oynaması affedilir cinsten değil. 

Trabzonspor’un avantajı iyi dakikada gol yemiş olması. Samsun takımı ikinci yarıda erken gol bulsa beraberlik için erken bir cesaretle maçı lehine döndürebilirdi. 

Bakasetas’ın gitme ve kalma konusu ayrı. Uzun bir hikayesi de olabilir. Trabzonspor, ilk yarıdaki oyununu 2 golle süsledi ve maçı kopardı. İkinci yarıda topu rakibe vererek aktif dinlenmeyle geçen oyun tam bir kayıp. 

Avcı’nın ‘gelişiyoruz, değişiyoruz’ söylemi buysa daha hiç başlanmamış yarım sezon duruyor. Şampiyonluk uzak ihtimal olsa da kupa ve Avrupa için gelişiyoruz ve değişiyoruz söylemi tamamen hayal ürünü açıklama. 

Maçın dönüm noktası Visca’nın pası ile Onuachu’nun golüdür. İkinci devreye 1-0 ve 2-0 çıkmak rakip için farklıdır. Visca’ya o muhteşem arka direk pası için ayrıca teşekkür etmek lazım.

Samsunspor, kötü başladığı sezonu toparlanarak ve iyiye doğru evrilerek geçiriyor. Trabzon deplasmanına hem takım hem camia inanmış. Taraftarının ilgisi muazzam. Trabzonspor’un vefakar taraftarı, hocalarının artık seneye hedefliyoruz minvalindeki maç sonu açıklamalarından sonra ‘Ee o zaman seneye maçlara geliriz’ modunda. Taraftar ilgisizliğinin bir nedeni hedefsizlikse diğeri de can sıkıcı pas oyunudur. 
Maçın kazananı Trabzonspor ve Benkovic. Bordo mavililer Benkovic’i kazanmaya devam ederek kazanma kültürünü geliştiriyor. 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap