SON DAKİKA
SON DAKİKA


İngiliz futbolu gibi
26.02.2022
 

Futbol kalitesinin en tepelerde olduğu, bir müsabaka izledik. Hele ikinci devrede, İngiliz futbolundan esintiler izledik. Trabzonspor, sezonun en iyi oyunlarından birini oynadı. İlk yarının ilk 15 dakikasıyla, ikinci yarının tamamında net bir Trabzonspor üstünlüğü izledik. Bu üstün oyunda, Djaniny’in oyuna kattıklarını görmek lazım. İlk yarıda rakibinden 2 gol yiyen bordo mavililerde, Abdülkadir ve Bakasetas’ın durgun oyunları, rakibin orta sahayı ele geçirmesini sağladı. Orta saha etkisiz bir takım, bunun faturasını 2 gol yiyerek ödedi.


İkinci devreyi 90 dakika olarak anlatmak lazım. Başlar başlamaz bir gol ile dalga dalga rakibinin üzerine giden bordo mavililer, 2-2’yi de yakaladı. Djaniny, çok profesyonel bir gol attı. Bu seviyede gol atabilen bir oyuncu, her zaman ilk 11’de oynamalı. Bu dakikadan maçın sonuna kadar, dişe düş mücadele izledik. Trabzonspor ve Kayserispor öne geçebileceği pozisyonlar buldu. Bu pozisyonlarda her iki kaleci muazzam kurtarışlar yaptı. Kayseri kalecisi kariyer maçlarından birini oynadı.


Son saniyelerdeki baskılar Trabzonspor’a penaltı kazandırdı. Net bir penaltıdır diyemiyorum. Trabzonspor’un aleyhine verilse böyle bir penaltıya itiraz ederim. Sonuçta haken VAR’da izledi ve kararını verdi. Nwkaeme, attığı golle, takımını öne geçirdi. Trabzonspor’un, bu ligin şampiyonu olduğunu tescilleyen gollerden biri de bu. Maçın kahramanı, Abdullah hoca. 2-0’dan maç çevirmek için doğru hamleler yaptı. Kayserispor en azından 1 puanı hak edecek oynadı. Ligde bu ana kadar izlediğim en iyi sahaya yayılan takım. Hikmet hocayı kutlamak lazım. Neden büyük takımlardan birini çalıştıramıyor, hayret doğrusu? Şampiyon Trabzonspor için zaman daralıyor. Artık herkes gün sayıyor.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap