SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karaman göremedi Terim gördü
2.12.2019

 BAZEN kazanarak, bazen de pasif direniş göstererek oyunu tutup, puan kazanabilirsiniz. Trabzonspor tek kelimeyle oyunu tutmayı beceremedi. Eğer ikinci golü bulsaydı, 3 puan Bordo-Mavililerin olabilirdi. Ünal Karaman’ın takımı 60 dakika baskı yedi, sonuçta da 1 gol yedi. İkinci gol için fırsatlar geldi, hatta 3. gol de gelebilirdi. Ünal Karaman, Nwakame’nin formsuzluğunu göremediyse, buradan hatırlatalım. Fatih Terim, Donk’u ileri sürerek, Trabzonspor’un iki stoperinin üzerine sürdü. Seri ve Jimmy’nin de girmesiyle, resmen Trabzonspor’un 18’ine çöreklendiler.

 

NORMALDE şudur; Trabzonspor 1-0 önde, rakibi Galatasaray defansı, orta sahaya çıkarmış, 2-3’ü bulmak lazım. Sosa- Mikel, 1-0’dan sonra biraz daha topa tutabilseydi, Trabzonspor net kazanırdı. Trabzonspor, kötü değildi. Rakibi de kötünün iyisiydi. Oyuncu değişikliklerinden ziyade, bir mantalite meselesi var. Yani, öndesin ama rakibine topları atıp, gel bana baskı kur, gol at diyorsun. Sarı-Kırmızılı ekip, çok büyük oyun oynamadı belki ama Trabzonspor’un yapması gereken baskıyı yaptılar.

 

TRABZONSPOR kazansa, ligin zirvesindeki yerini sağlamlaştırabilecekken, 2 puan kaybederek, yara aldı. Galatasaray inat etti, 1 puan kazandı. Fatih Terim’in maç içindeki hamleleri ve oyunu döndürmek için yaptığı değişiklikler kendi adına kazanım oldu. Galatasaray 1 puana seviniyorsa, Trabzonspor üzülüyorsa, Bordo- Mavililer morallerini bozmadan yollarına devam etmeli.

 

TRABZONSPOR’DA Hosseini iyi mücadele etti. Ön libero için sonraki maçlarda düşünülebilir. Campi-Hüseyin iyi ikili oldular. Kamil Ahmet de iyi mücadele etti.Yusuf Sarı, belki hamle oyuncusu olabilirdi. Olsaydı daha mı farklı olurdu, görmek lazım. Galatasaray’da Ömer Bayram, Nzonzi, Seri diğerlerine göre öne çıktı.

 

MAÇIN özeti, Trabzonspor Galatasaray’a moral vermiş oldu. Galatasaray için dönüm maçı oldu. İyi bir sonuçla, İstanbul’a dönüyorlar. Trabzonspor’da sakatlar iyileşse de Abdülkadir Ömür ve Abdülkadir Parmak gibi oyuncuların yokluğu oyunlarını çok etkiliyor. İngiliz forvet Sturridge sakat değilse neden oynamadı? Bu maçta yoksa ne zaman olacak? Onu da Ünal Hoca bilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap