SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kolayı zor yapmak
8.01.2022

İlk ve ikinci devresi bambaşka bir maç oldu. İkinci devre başladığında, Abdullah Avcı, yine rölanti oyuna döndü. Yani uyutan oyun sistemi. İlk devrenin hakkı, 2-3 Trabzonspor farkı olmalıydı. Böyle maçlarda, 2 farkı bulmazsanız, skoru ve puanı riske edersiniz. Trabzonspor ‘yi bulamadı. Teknik adamın Koiata’’yı oyuna almak için neden 88. Dakikayı bellediğini şahsen merak ediyorum. Bunun yanında, Dorukhan başta olmak üzere, oyuna katkı sağlamayan oyuncuları daha erkenden diri oyuncularla değiştirebilirdi. Bunun için de geç kaldığını söyleyebilirim. Maçın kahramanı Nwkaeme. Olmasa yine bu maç berabere bitebilirdi. Trabzonspor’un Visca’yı aldı ama en iyi adamı Nwkaeme. Trabzonspor’u sürükleyen adam oldu. Perez Nwkaeme gibi sağ koridoru iyi kullandı.

Bu maçta gördük ki, Trabzonspor için zor bir ikinci devre olacak. Saha içinde kolay kazanamayacak. Malatya takımı defansif olarak üst bir performans ortaya koydu. İlk devrenin sonunda ve ikinci devre net pozisyonları var. Hele, son dakikada Hüseyin’in ceza alanı içinde rakibine attığı omuz, penaltı olarak bile değerlendirilebilir. Oradaki hata Hüseyin’den çok kaleci Uğurcan’ın. O pasa koşup topu uzaklaştırmalıydı. Fırat Aydınus, kendi gibi maç yönettiğinde en iyi hakem olduğunu düşünsem de, bu akşamki performansı vasattı. Her iki takıma da faul ve kartlarda hatalı kararlara imza attı. Trabzonspor daha kolay skora oluşabilecek bir maçı son anda da kaybedebilirdi. İkinci devreye galibiyetle başlamaları Trabzonspor adına moral motivasyon olacaktır. İlk devre rakip yarı sahada oynayan bordo mavililer, ikinci devre topun arkasına geçmeyi tercih etti. Daha tempolu oynaması lazım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap