SON DAKİKA
SON DAKİKA


Lideri devirme güdüsü
12.12.2021

Beklenen mağlubiyet nerede gelir diye beklerken, hiç ummadık yerden puan kaybı oldu. Başakşehir maçı zor geçer diye bekleyenler, Antalya'dan sürpriz bir sonuç çıktı. Maçı stadyumda izlediğim için takımın eksiklerini rahat görebildim. Abdullah Avcı'nın uyutan futbolu bu kez uyanık bir rakibe denk geldi. Yani, Antalya saldırarak ve maçın sonuna kadar diri kalarak maçı kazanmayı hak etti. Trabzonspor'da Nwkaeme'nin oyundan çıkması, Hamsik'in iki rakiple kontrol edilmesi, Trabzonspor orta sahanın etkisiz ve yetersizliği, maçın kaderini ortaya koydu.

Hepsi bir tarafa, Trabzonspor adına en üzücü durum, fizik gücü yetersizliği ve yardımlaşma azlığı. Lig lideri ligin son sıralarındaki takımlarından birinden 70-80 dakika bu kadar baskı yiyebiliyorsa hocanın olaya dikkat çekmesi lazım. Trabzonspor geçen haftalarda olduğu gibi, nasıl olsa kazanıyorum dediği sürece nasıl olsa kaybedecek durumu akla gelmeli ki, işte kaybediyor. Eksiklere gelince, Peres. Net aksadığını görememek büyük hatalardan biri olmuştur. Önünde oynayan Nwkaeme ve sonradan Dijaniny'in ona yardım etmediğini de düşünürseniz, rakibe sol tarafını açmış oldunuz.

Sol ve sağ kanatların bek ve hücum olarak en kötü gününde olması, rakibin inanılmaz bir performans ortaya koyması oyunun şeklini ortaya koydu. Trabzonspor şampiyonluğa giderken bu kadar basit bir mağlubiyet almamalıydı. Fraport TAV Antalyaspor'un hakkını yemeyelim. 90 dakikaya kadar mükemmele yakın, disiplinli bir takım oynadılar ve kazandılar. Herkes lideri devirmek ister. Bu hırslarının altında da lideri yenmek güdüsü var. Hakem kararları, Trabzonspor'un etkisiz 80 dakikasını örtemez. Önce Trabzonspor saha içinde ne yaptı ona bakmamız lazım.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap