SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sezonu Planlamak
14.11.2019

İlk 11 haftanın Trabzonspor açısından özet cümlesi, ‘Daha iyisini yapabilirdi’ olarak düşünüyorum. Sezonu 15’den fazla transferle açan bordo mavililer, transferler, beklentileri karşılayamadı. Ağaoğlu yönetimi, Yusuf Yazıcı modeliyle, ‘yetiştirip satalım, kulübün mali durumunu az da olsa kurtaralım’ mantığıyla genç oyunculara yöneldi. Bu yanlış bir düşünce değil ancak Trabzonspor gibi bir kulüp her zaman yarışın içinde olmalı. Bunun içinde gençlerin yanına, takımı taşıyacak, yetenekli tecrübelilere de ihtiyaç var. Obi Mikel bu anlayışla transfer edildi ancak henüz verim alınamadı. Sturridge ha keza, çok kariyerli ve deneyimli bir forvet ve kanat forvet olarak düşünüldü. Mikel en başta çok bocalasa da haftalar geçtikçe kendini bulmaya başladı. İngiliz Sturridge oynadığı maçlarda klas biri olduğunu gösterdi. Ancak şu var; takıma oynamak lazım.

Eski takım

Trabzonspor gençlere yatırım yaptığı zaman hepimiz alkışladık, destek verdik. Geldiğimiz noktada gördük ki, takımı taşıyan yine geçmiş sezon oyuncuları. Nwakame, geçen yılki performansı olmasa da yine ana taşıyıcı güç. Sosa, sakat sakat oyunasa da, herşeyiyle sahada. Novak, Uğurcan, Abdülkadir Parmak, Hüseyin Türkmen, Hosseini ve Sörloth.  Bana kızabilirler ama Trabzonspor sahada karakter ortaya koyabiliyorsa bunlar sayesinde. Yeni transferlerin takımı katkısı Sörloth dışında az veya hiç yok. O halde net bir transfer başarısından söz edemeyiz. Buna rağmen, Trabzonspor ligin zirvesindeyse, Ünal Karaman’ın direnen, yenilgiyi kabul etmeyen takımının eseridir diyebiliriz. 

Sakatlıklar ve doktorlar

Biliyorsunuz, Abdülkadir Ömür dahil, Ekuban, Onazzi gibi 3 temel oyuncusundan mahrumlar. Bir ara doktor değişimine de gittiler. Şimdi de Sosa sakatlandı. Bu handikapları da görmek lazım. Trabzonspor’un rakiplerinde böyle durumlar yok. Hepsi tam kadro sahada. Ünal hoca bazen, U-21 takımından oyunculara çağırmak zorunda kalıyor. Bazı maçlarda, yedekler dahil, kadroyu tamamlayamıyor.Trabzonspor sezonu planlarken, transferde bazı şeyleri unuttu. Bunların başında, iyi bir ön libero tercihidir. İkincisi, sol kanatta Novak’ın, sağ kanatta Pareirra’nın alternatiflerinin olmamasıdır. Bir de aldığı stoperlerin hiçbiri elindekilerden iyi değildir. İlk 11 hafta bize bunları göstermiştir. 

Cemil Usta sezonu

 Dozer Cemil lakabıyla meşhur Trabzonspor’un efsane kaptanı Cemil Usta sezonu adına yakışır şekilde devam ediyor. Herkesin aksine, puan durumunundan anlaşılacağı üzere, çekişmeli, herkesin herkesi yenebileceği bir lig mücadelesi izliyoruz. Bugün Alanya, Malatya ve Sivas yarışabiliyorsa bu ligimizin kalitesinin arttığını gösterir. Büyük kulüpler onca yatırıma rağmen, Anadolu kulüplerinin gerisindeyse, aynaya bakıp, ‘Biz bu paraları boşa mı harcıyoruz’ diye sormalılar? Bu arada Karadeniz Gazetesi ailesindeyim artık ve yazılarımı, Trabzon basın tarihinin en eski ve güçlü gazetesi için kaleme alacağım. Okurlarıma, potansiyel okurlarıma, gazete emekçisi dostlarıma ve kurum yöneticilerine teşekkür ediyorum ve ‘HOŞBULDUK’ diyorum

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap