SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sürpriz mağlubiyet
19.03.2022

İçerde dışarda galip gelen, önüne geleni buldozer gibi ezen Trabzonspor, komşu şehri Rize’de frene bastı. Skorda, saha şartlarının etkisi çok. Avcı, mecburen kadro rotasyonu yaptı. Stoperde Denswill-Ahmet yaparak, riske girmedi. Solda İsmail’e mecburen yer verdi. İlk yarıda Trabzonspor bir net pozisyon yakaladı ki, Visca o golü atsa, devreye 1-0 girmek mümkün olabilirdi. İkinci devre tam bir gol ziyafetine döndü. Her iki takım açık oynamayı tercih edince, keyifli bir futbol izledik. Önce Trabzonspor öne geçti; Rize çok hızlı geri döndü. Hem de ne dönüş. Trabzonspor’a 1-0 mağlupsunuz ve 2-1 yapıyorsunuz. Bu performansı daha önceki maçlarda yapabilselerdi, düşme hattının içinde olmazlardı. Açıkçası Çaykur Rizespor’un mücadelesini, fizik gücünü çok beğendim.

Yaklaşık 100 dakika süren maçın sonuna kadar ayakta kalmayı başardılar. Trabzonspor’a gelince, maç içinde bu zeminde yapılması gereken her şeyi yaptılar. Rakibine 3 penaltı ile kaybettiler. Maç içindeki en büyük hata, ayağa kısa paslarla oynamakta ısrar etmeleriydi. Böyle bir zeminde teknik işe yaramaz. Topu hafif kaldıracaksın, uzun toplarla gol kovalayacaksın. Trabzonspor’u sahada tutan isim Dijaniny oldu. Gerçekten özel oyuncu. Boş alanlara kaçması, adam eksiltmesi ve golleriyle, bordo mavililere hayat verdi ama yetmedi. Trabzonspor, ligde puan ve galibiyet rekoru kırarak kazanma hedefindeydi. Bu hedefini yakalayabilir ancak bu maçı en azından kaybetmeyebilirdi. Özellikle Erce’nin son dakikadaki penaltı pozisyonuna daha erken çıkması lazımdı. Yani bir bakıma penaltıyı ikram etti. Rizespor’un kazandığı 3 penaltıdan ikisine tamam ancak Denswill’in eline çarpan pozisyon için net penaltı diyemem. Kol bariz açık değil, kendi normalinde açık bir kola topun çarpması normal. Trabzonspor’un bu maçı kaybetmesi şampiyonluk yarışını etkilemez. Rizespor’un ligde kalması zor gibi görünse de onlar için de bir umut ışığı belirdi.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap