SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tempo Lazım
12.03.2020

 
Ligin zirvesi için önemli bir 3 puan kazandı bordo mavililer. Deprem haftasında oynansa bu kadar kolay bir galibiyet alabilir miydi bilmiyoruz? Trabzonspor zaman zaman vites yükseltse de genelde temposuz. Üstelik rakibi sahaya 4-4-2 sistemiyle çıktı ve kolayca maç koparılabilirdi. Hüseyin Cimşir, Nwakaeme’yi ortaya atıp içe kat etmesini, Solorth’a yakın olmasını istiyor. Böyle olunca, sol kanat işlemiyor. Daha doğrusu Novak o kanadı enine boyuna kullanıyor. Ama onun önünde bir oyuncu olmayınca o kanat verimsiz kalıyor. Zaman zaman Ekuban ile bu kanadı takviye etse de, Nwkaeme’nin kullandığı gibi kimse kullanmıyor. Böyle olunca bir sağ kanat elde kalıyor. Tabii ortadan rakibi paslarla delme ana taktik. 

Malatya deplasmanında Abdülkadir Ömür ve Sosa olmasaydı ne olurdu merak ediyorum. Özellikle Ömür hem Sosa ile hem takım ile iyi al-ver’ler yaparak rakibin direncini kırdı. Gollerde doğrudan ve dolaylı payı var. Abdülkadir Parmak’ı da unutmamak lazım; her yere koştu. Takımın yükünü Sosa ile Ömür çekti diyebiliriz.

Trabzonspor şampiyon olmak istiyorsa temposunu artırmalı. Alternatif kadroyu Hüseyin hoca daha iyi oynatmalı. Evet belki çok fazla eleştiri gereksiz ama yarın öbürgün Başakşehir ile Galatasaray ile bu tempoda oynayamazsınız. Sizi ilk yarıda evinize yollarlar.

Trabzonspor galibiyeti hak etti. Hakemin saha içinde varlığı yokluğu belli değildi. Genelde doğru kararlar verdi.

​​​​​​​
 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap