SON DAKİKA
SON DAKİKA


Trabzonspor kararlı
23.11.2021

Daha önceki yazılarımda ligin geldiği durum itibariyle Trabzonspor’un bundan sonraki rakibinin kendisi olduğunu yazmıştık. İki günde oynanan maçlar bunu net ortaya koymuştur. Beşiktaş’ın yenilmesi, Fenerbahçe’nin Galatasaray’ı yenmesiyle puan farkı 13, 12 ve 10’a yükseldi. Hal böyleyken Anadolu takımlarının da Trabzonspor’a rakip olamayacağını söyleyebiliriz.

Bu durum itibariyle Trabzonspor, bizi doğrularcasına maça çok tutuk başladı. İlk 10 dakikada Gaziantep’e arka arkaya iki pozisyon verdik. İlkinde Dicko, Arda’ya karşı karşıya kalıyordu. Dicko, Hugo’nun müdahalesine yerde kaldı ancak hakem devam dedi. Eğer hakem VAR’a gitseydi, bariz gol şansı olduğundan Hugo’ya kırmızı verebilirdi. Diğeri de Edgar’ın çizgiden çıkardığı pozisyondu. Ancak daha sonra Trabzonspor toparlandı ve 3-4 atakta 3 gol buldu. Bu da Antep’in savunmasının çok kötü olduğunu gösterdi. Zira 6 deplasman maçı oynayan Antep, bizim maça kadar sadece 1 puan almıştı.

Ancak ikinci yarıda roller değişti. Topla oynama süreleri, gol pozisyonları dikkate alındığında Antep’in bizden daha iyi oynadığı ortadaydı. Ayrıca yine istatistiğe göre Antep 12 korner kullanmış. Bugüne kadar en fazla korner kullandığı maçını oynadı. İçinde bulunduğumuz durumu anlatmak için bütün bunları teferruatlı verdim.

Başta söylediğim gibi Trabzonspor’un rakibi kendisidir. Eğer diğer maçlarda böyle oynar ve aynı hatalara düşersek bu puan farkı çok kısa sürede kapanır. Trabzonspor, Galatasaray’ın, Beşiktaş’ın Fenerbahçe’nin hemen hemen olmadığı bir ligde bütün maçları domine etmesi ve Antep ayarındaki takımlar karşısında bu duruma düşmemesi lazım. Ne diğer takımlar Hatay’ın savunması gibi ne de hakemler Suat Arslanboğa gibidir. Bu akşam ki maçtan sonra özellikle Fenerbahçe camiası, bu işi çok kaşıyacaktır. Çünkü önemli hakem hataları olmuştur. Trabzonspor bundan sonra çok daha dikkatli olmalıdır. Çok daha iyi futbol oynamalıdır. Kendi kapasitesinin üstüne çıkmalıdır. Çünkü bu kaybedilecek bir şampiyonluk büyük bir travmaya neden olabilir. Bundan dolayı da herkes üzerine düşen görevi fazlasıyla yapmalı, fazlasıyla sorumluluk almalı, takıma sahip çıkmalı. Bu arada bugünden itibaren peşimize takılacak takım korkarım ki yine Fenerbahçe olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap