SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yeni sezonun Trabzonspor'u
25.07.2021

Yeni bir sezona adım adım yaklaşıyoruz. Takımlar hummalı bir çalışma içinde. Sevindirici olan, zorunlu da olsa, tüm kulüplerimizin yurt dışı yerine yurt içi kampları tercih etmesi. Malum salgından dolayı takımlarımız ülkemizin gelişmiş kamp tesislerinde yeni sezona hazırlanıyor. Futbol kulüplerimiz ve devletimizin verdiği desteklerle böyle modern tesislere sahip olmamız da ayrıca sevindirici.

Trabzonspor, İstanbul’u, Beykoz Riva Milli Takımlar Kamp tesislerini seçerek en doğru kararı verdi. 4 Temmuz’da Riva’da başlayan kamp, halen devam ediyor. Bordo mavililer, sezona en sıkı hazırlanan takımlardan. Taraftarı ve camiası, geçen sezonun sonunda iyi sinyaller veren takımdan umutlu. Üç hazırlık maçını izleme imkanı buldum. Ümraniye ve Bandırmaspor maçlarına göre Medipol Başakşehir maçı Trabzonspor’un geleceği adına kısmen de olsa fikirler verdi. Abdullah hoca, Başakşehir, Beşiktaş ve Trabzonspor deneyimlerinde gördük ki, topu rakibe verip kazanmayı isteyen bir teknik adam. Ancak bu sene sistemi değiştirecek. Daha dominant bir anlayışta olacak. Topa sahip olan bir Trabzonspor izleyeceğiz. Hamsik, Berat, Ömür gibi oyuncular bu oyun sisteminin olmazsa olmazları olacaktır. Abdülkadir Parmak’ın da Avcı’nın gerek ilk 11 gerekse hamle oyununda elinin altındaki joker olması muhtemel. Takımın artısı, ön tarafının zengin olması.

Nwkaeme, Dijaniny, Koita, Gervinho, Yusuf Sarı, Ekuban, Bakasetas ve hatta Hamsik ile zengin bir hücum hattı gözümüze çarpıyor. Buna rağmen net bir golcü lazım olur mu? Olur.

5 Ağustos’ta Avrupa maçı olduğuna göre bir golcünün gelme ihtimali zayıf. Yabancı statüsü de belli.  Bu hattan gidenler de olacaktır. Mesela Ekuban’ın satılabileceğini düşünüyorum. Orta sahada da takım oyununa katkı sağlayacak isimler var. Hamsik, Berat, Bakasetas, iki Abdülkadir gibi. Bunların yanına Yunus Mallı, Trondsen ve  Flavio’yu da eklerseniz, oldukça alternatifli bir bölge. Ancak burada da yerli-yabancı nasıl bir diziliş olacak, bu çok önemli.

Defans ve kanat bloğu takımın en yumuşak karnı gibi duruyor. Bir sezonda 50 maç oynayacak takımın Hüseyin, Edgar ve Hugo ile sezonu tamamlaması zor. Kanatlarda alternatif neredeyse yok gibi.

Başakşehir maçında Trondsen sol bek oynadı ama ne kadar oynayabildi, soru işareti? Bölgesi değil. İsmail Köybaşı geldiğinde oradaki sorun kısmen çözülür. Faruk Can, Murat Cem, Koray gibi genç isimler hamle oyuncusu olarak kalabilirler. Eğer takıma yeni isimler katılmayacaksa kalmaları da lazım.

‘Ama’sız, ‘lakin’siz bir sezona giriyoruz. Şimdiden bu takım tamam ya da bu takımdan hiçbir şey olmaz cümleleri kurmak doğru olmaz. En ciddi hazırlık maçı Başakşehir karşısında Trabzonspor, sıkıcı olsa da sistem takımı olacağının mesajını verdi. Kamp tamamlanmak üzere. Trabzonspor Avrupa konferans liginde 5 Ağustos’ta rakibiyle karşılaşacak. Muhtemel rakibi Norveç’in güçlü ekibi Molte olacaktır. Abdullah hoca rakibini takip ederek gereken çalışmaları yapıyordur. Diri, güçlü, maçın 100 dakikasını rahat çıkaracak bir Trabzonspor’u izleyeceğiz. Sonrasını sonra görmek lazım. Lig ile Avrupa farklı. UEFA Konferans ligi 13 Ağustos’ta başlayacak lig için en büyük sınav niteliğinde. Trabzonspor’un sezonu erken açmasının avantaj mı dezavantaj mı olacağını ileriki dönemlerde daha net görebileceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap