SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zirve takımı
25.11.2019

Bir gelenektir; Trabzonspor’a milli maç araları yaramaz diye. Bu sefer öyle olmadı. Her ne kadar sakat oyunculardan dolayı rezerve takım gibi görünse de, ideal 11 ile çıktı Ünal Hoca. Uğurcan’ın cezalı olması ile kalede Erce vardı. Trabzonspor’un iki iyi kalecisi var demek için erken belki ama Erce de iyi. Trabzonspor zirveye oynuyorsa iki iyi kalecisi olacak. Onlara şu anda sahip.

 

İlk ve ikinci yarının en önemli anları golleri bulmaktı. Trabzonspor ilk yarıya 1-0, ikinci yarıya 2-0 önde başladı. Yani ev sahibi, tam böyle direnip, atak oyununa geçecek, yediği gollerle motivasyonunu kaybetti. Sörloth diyoruz, Nwakaeme diyoruz, arada Yusuf Sarı da demeliyiz. Haftalardır izliyorum, sürekli artan performansı var. Ya gol ya da asistle maçı tamamlıyor.

 

Sosa ve Mikel’in dönmesi, en basit anlamıyla, Trabzonspor’a kalite kazandırdı. Takımınız iyi olur, alan kapatır, hızlı hücuma kalkar ve goller de bulur. Eğer takım kalitesi düşükse bunu birkaç hafta ancak başarabilir. Trabzonspor’da takımın kalitesini artıran oyuncular oldukça, zirveden inmez. Özellikle Sosa iyi bir öğretici. Yanında Mikel aynı şekilde. Nwakaeme, ne zamandır süreklilik sorunu yaşıyordu. Bu maçla iyi mesajlar verdi.

 

Trabzonspor, net 3 golle, 3 puanı kazandı. Haftaya Galatasaray’la evinde oynayacak. Ünal Hoca, muhtemelen bir iki değişiklik yapacaktır takıma. Çünkü Galatasaray yaralı ve kazanmak isteyecek. Ona göre daha dengeli bir takım sahaya sürebilir. 1 hafta önceden maçın favorisi Trabzonspor diyebiliyorsak, bu Ünal Karaman ve oyuncuların, takımın başarısıdır. Bir başka önemli nokta, kırılma anı olabilecek haftaydı. Kazanırsan zirveye, kaybedersen orta sıralara oynarsın maçıydı. Trabzonspor zirveye oynayabileceğini gösterdi. Bu gücü ve oyun aklı var.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap