SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor ama değerli
24.12.2019

Herkesin kaybettiği bir haftada Trabzonspor yine kaybedecek miydi? Camia umutlu değildi ama bu sefer kazanan bordo mavililer oldu. İlk yarıda yüzde 70 topa hakimiyet ile baskılı oynayan Trabzonspor’da bu oyunun hakkı en az 2 goldü. Eğer 2.golü bulabilselerdi, arka tarafta boşluklar bırakan Konyaspor’a fark atabilirlerdi.

Trabzonspor’un ileri ucu, her zaman gol atar. Defansı da hep gol yer gibi duruyor. Bunun en büyük nedeni Hüseyin Türkmen değil. Türkmen, geriden oyun kurarak çıkmaya çalıştı ki bu çağdaş stoper aklı. Campi de iyi kademe yaptı.

Bu takım iyi bir ön libero istiyor. Onazzi geldi ama nasıl döndü net değil. Biraz kilolu. Isıran, oyun bozan, rakibin pas trafiğini kesecek ön libero olmadan Trabzonspor, Konya maçındaki sorunları hep yaşar.

Sturridge ile Yusuf’u değiştirmek doğru bir hamleydi. İngiliz, tamam kariyerli ama sanki, geldim, biraz ısınıp çıkacağım der gibi. Öyle bir havası var. Geriye yardım etmiyor ve umursamaz. Bu vaziyette kimse onu sahada tutmaz.

Yusuf Sarı, rakibin sağ kanadını iyi kullanır diye düşündü Ünal Karaman. Hem de Pareirra’ya yardım eder. Ancak her ikisi de olmadı. Sonra da sakatlandı çıktı.

Maçın ikinci yarısının neredeyse tamamı Trabzonspor yarı alanında oynandı. Kaleci Serkan’ı görmedik ya da çok az gördük. Ünal Karaman’ın takımı, öne geçince neden geriye çekiliyor. Bu bir oyuncu refleksi.

Trabzonspor’da formsuz oyuncu çok, güçsüz oyuncu da çok. Ünal hocanın biraz  bu güç ve form işine eğilmeli. Hüseyin, Sorloth, Abdülkadir, diğer arkadaşlarına göre maça ağırlığını koyan isimlerdi. Bu galibiyetle, Trabzonspor, şampiyonluk adayı olduğunu gösterdi. Geçen hafta ondan umudunu kesenlere de cevap vermiş oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap