SON DAKİKA
SON DAKİKA


Abdullah Hocaya Alkış
2.03.2022

Trabzonspor-Antalyaspor maçı kupa finaliymiş gibi çok güzel bir mücadele oldu. Iki takım da mükemmel bir performans sergiledi. İki takımı da bu kutlamak gerekiyor.

1- Abdullah Avcı teknik adam olarak mükemmel bir performans sergiledi. Her maçta çıkardığı doğru kadroyla, rakipleri iyi analiz edip doğru taktikle çıkmasıyla, oyuna müdahale edip, yaptığı doğru oyuncu değişikleriyle Trabzonspor’un başarısının baş mimarı olduğunu söyleyebiliriz.

2- Trabzonspor kanatlardan ve merkezden yaptığı ataklarda pozisyon üretemedi, fakat rakip hücuma çıkarken kaptığı toplarla etkili hücumlar gerçekleştirdi, net pozisyonlar buldu.

3- Bir takımın hızını kesmek için bol pas yapman, topa sahip olman, oyunun temposunu düşürmen lazım. Öne geçtikten sonra 2. golü bularak rakibin direncini kırman lazım. Ancak Trabzonspor öne geçtikten sonra ikinci golü geç bulunca Antalyaspor son ana kadar umudunu canlı tutarak mücadelesini sürdürdü.

4- Bir sözümüz de TFF'ye. Futbolda 5 değişiklik yanlış. 3 değişiklik en doğrusu. 5 değişiklik kararı takımların dengesini bozuyor, oyunun temposunu düşünüyor. Oyun ve taktik disiplin bozuluyor. 5 değişiklik kararı takıma katkı sağlamak yerine zarar veriyor.

Sonuç olarak kadrosunda kaliteli, yetenekli ve yaratıcı oyuncu sayısının fazla olması Trabzonspor'a büyük avantaj sağlıyor, Trabzonspor özellikle hücum hattındaki üst düzeydeki kaliteli oyuncularıyla sonuca ulaşıyor. Djaniny, Kousasi, Berat 3 büyükleri şampiyonluğa oynatır. Ama bu 3 oyuncu Trabzonspor’da yedek bekliyor. Eğer 3 kulvarda yarışmak istiyorsanız kadronuzda yer alan oyuncuların aynı kalitede  olması lazım. Bu kadro da Trabzonspor’da var. Trabzonspor bu geniş kadrosuyla bütün kupaları uzun süre ambargo koyabilir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap