SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ali Palabıyık, Trabzonspor’un yine puanlarını çaldı
2.12.2019

 
Trabzonspor kendi sahasında hak etmiş olduğu önemli bir derbiyi maalesef beraberlik ile kapatarak, 2 puan kaybıyla şampiyonluk yoluna devam ediyor. Nedenlerine bakacak olursak.

Hakem Ali Palabıyık’ın Trabzonspor maçında ne işi var? Yıllardır yönettiği bütün Trabzonspor maçlarında Trabzonspor aleyhine kararlar vererek birçok maçta şampiyonluk yolunda ki bizi engelleyen en büyük rakip oldu. Bu maçta da ilk yarı Ömer Bayram’ı atmayarak müsabakanın belirleyicisi olup karşılaşmanın bu sonuçla bitmesine neden oldu.

Trabzonspor’un futbolun gizli silahı olan dönen topların hiçbirini kazanamadı. Galatasaray’ın kanat akınlarından sonra defanstan dönen topları sahip olup çok etkili kontra ataklar yapıp ikinci golü bulması gerekirken, maalesef tüm dönen topları Galatasaraylı oyuncular kazanarak (basketboldaki gibi hücum ribaunt kazanarak) Galatasaray baskın hücumlarına devam etti ve bütün orta saha etkisini gösterdi.

Trabzonspor’da kaleci ve forvet hattı ortaya büyük performans koyarken maalesef orta sahamız hem rakibe baskı ve pres yapmadan rakip defanstan ve bizim defanstan dönen toplara sahip olmada çok başarısızdı. Ve böylece orta sahadaki üstünlüğü Galatasaray’a vererek sarı-kırmızıların oyuna ortak olmalarını sağladı.

Trabzonspor kanatları çok iyi kullandı. Nwakaeme soldan çok etkili ataklar yaptı. Sağdan Pereira ise çok etkili bindirmeler yaparak adete rakibin kanatlarını çökertileler. Bir pozisyon hariç bütün yapılan final paslarında maalesef isabet oranı çok düşük olunca gol sayısını arttıramadı. Son haftaların formda oyuncusu Yusuf Sarı maçı psikolojik olarak kaldıramadı. Çok top kaybı yaptı. Çok top ezdi. Sahada yapmış olduğumuz birçok etkili akının verimsiz olarak oynadı. Adete takımı 10 kişi oynattı. Mikel ise sakatlıktan yeni çıktığı için maç kondisyonu ve temposu çok düşüktü. Ve orta sahanın rakibe kaptırılmasında onun başarısızlığı ön plandaydı.

Trabzonspor bugün ıslak zeminin de kurbanı oldu. Yakalanılan birçok net pozisyonda zemin kuru olsaydı, birçok pozisyonu golde yapabilirlerdi. İki net pozisyonda zeminin kaygan olması ve sporcularında bunu hesap edemeyişi ve attıkları paslar kaygan zeminde hızlanıp yok olmasına neden oldu. Sonuç itibari ile Trabzonspor oynamış olduğu futbol ve oyuncu kadrosu ile bu ligin şampiyon takımıdır. Buradan tekrar sayın başkana ve yönetime çağrımdır veya mektubumdur lütfen Ali Palabıyık Trabzonspor maçlarına gelmesin.
​​​​​

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap