SON DAKİKA
SON DAKİKA


Avcı’dan müthiş hamleler
26.02.2022
 

Futbol daima taktik ve oyun disiplini ister, gevşemeyi ve rakibi küçümsemeyi asla affetmez. Tam kapasiteni ortaya koymazsan sürpriz sonuçlarla karşılaşabilirsin. Abdullah hoca rakibi küçümseyerek, sahaya yanlış kadro çıkardı. İlk yarıyı 2-0 geride kapatınca hatasını gördü, doğru oyuncu değişikleriyle oyuna müdahale etti, bordo mavili takım ikinci yarıya bambaşka bir kimlikle çıktı. Karadeniz ekibi tam kapasitesini ortaya koyarak, kazanma arzusunu sahaya yansıttı, çok fazla gol pozisyonuna girdi, sahadan galbiyetle ayrıldı.

Kayserispor ilk yarıda orta sahayı rahat geçti. Trabzonspor’da Bakasetas, Abdülkadir Ömür, Visca birlikte oynayamaz. Aynı bölgeden hücum eden 3 oyuncu takımın dengesini bozuyor. Abdullah hocanın sahaya çıkardığı kadro yanlıştı. Abdülkadir Ömür-Bakasetas ikilisinden birinin kulübede olup, orta sahaya Siopis’in yanına rakibi kontrataklarını durduracak bir sim olmalıydı.
İlk yarıdaki savunma hattı da son derece kötüydü. Sağ bek Peres, sol bek Puchacz, stoperde Ahmetcan Trabzon’un en zayıf bölgesiydi. Özellikle genç Ahmetcan yaptığı iki bireysel hatayla 2 gole neden oldu. Genç stoper mutlaka pozisyonları izleyip, alan ve adam markajı, kademe nasıl olur mutlaka öğrenmeli. Abdullah hoca genç Ahmetcan’ın yerine Denswill’i, Puchacz’ın yerine Yusuf Erdoğan’ı, orta sahada ise Bakasetas’ın yerine Djaniny’yi oyuna aldı. İlk yarı sonrası soyunma odasına 2-0 geride giren Trabzonspor, Abdullah hocanın ilk yarının ardından yaptığı oyuncu değişiklikleriyle ikinci yarıya çok hızlı başladı, oyun üstünlüğünü tamamen ele geçirdi ve skorda dengeyi sağladı, 2 şutu da direkten döndü.

Kaleci Uğurcan defans oyuncularını daha fazla uyarmalı, kanatlardan gelen toplara çıkarak müdahale emeli. 4 büyüklere karşı sürpriz sonuçlar alan Hikmet Karaman hoca da Trabzon’un zaaflarına karşı takımını çok iyi hazırlamış ancak Trabzonspor kalitesini ikinci 45 dakikada sahaya yansıtarak şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli daha geride bıraktı.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap