SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bir atak, bir gol üç puan, yeter
24.10.2021

Deplasmanda 3 puan almak çok önemliydi. Önemli olan kötü oynadığınız müsabaklarda rakibe net pozisyon vermeden 3 puanı alıp yoluna devam etmektir. Trabzonspor, Göztepe maçında bunu yapmış ve başarmıştır. Tebrik etmek lazım.  Bakalım neler oldu;

1- Bana göre Abdullah hoca sahaya yanlış 11’le çıktı. Golü atmasına rağmen takım oyunundan uzak olan ve arkadaşlarıyla pas alışverişine girmeyen Gervinho ile başlamamalıydı. Gervinho takımı 1 kişi eksik oynatıyor.

2- Siopis’i özellikle deplasmanda oynatıp Berat’la beraber rakibin hücum organizasyonları durdurulmalıdır. Siopis’ten daha çok faydalanılmalı, eğer takım şampiyon olacaksa özellikle deplasmanda ve derbilerde orta saha Siopis ve Berat’la oluşturulmalı. Rakibin yapmış olduğu ataklardan sonra Trabzonspor kontra atağa çıktığında Berat mutlaka garanti öne doğru çabuk oynayarak hızlı hücumları başlatmalı. Ama maalesef takım hücuma çıkarken Berat’ın top kayıpları ve pas hataları Trabzonspor’un yapacağı kontra atakları başlamadan bitiriyor

3- Sağbekte Dorukhan, solbekte Denswil defansif olarak hata yapmasa da hücuma yeterli katkı vermiyor. Rakip merkezi kapatınca mutlaka kanatları kullanmak gerekiyor. Abdullah hoca bu iki kanata özüm üretmeli.

4- Forvet hattında ise Djaniny, Gervinho ve Cornelius arasında hiç iletişim yok. Pas alışverişleri, verkaçlar yok. 3’ü de bireysel oyun oynuyor. Bu düşünce yapılarıyla büyük takım oyuncusu olamazlar ve takımı şampiyonluğa taşıyamazlar. Sadece bireysel yetenekle hücumlar kısır kalır ve takım gol sıkıntısı çeker.

5- Takımda biraz daha güçlenince lider oyuncu Abdülkadir Ömür olacak. Fakat rakip kaleye daha yakın oynamalı ve ceza sahası etrafında adam eksilterek yetenek ve yaratıcılığını ortaya koymalı. Gol ve asistlerini bu şekilde artırmalı. Ancak Trabzonspor böyle şampiyon olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap