SON DAKİKA
SON DAKİKA


Birleşme ve bütünleşme zamanı
20.09.2019

Trabzonspor mağlubiyeti hak etmedi.

Oyuna baktığımız zaman tamamıyla ortada berabere sonuçlanabilecek bir müsabaka vardı. Rakip, girmiş olduğu bir gol pozisyonunu değerlendirerek 3 puanı aldı. Ünal Hoca doğru bir ilk 11’le sahaya çıktı. Orta sahadaki tek fark Obi Mikel biraz daha tempolu, biraz daha hızlı ve tam kapasitesini ortaya koymaya çalıştı. Bunun üzerine koymaya devam ederse Trabzonspor’a çok katkı sağlayacağı gözükmekte.

Bu müsabakada, oynamamız gereken tamamı ile kontratak sistemi olmalıydı. Ünal hoca da bunu oynatmaya çalıştı, takım zaman zaman başarılı olurken, rakip bizim yapacağımız bir çok kontratağı önlem alarak Trabzonsporlu forvetlere boş alanlar bırakmadı.

Yine Getafe çok iyi bir alan savunması yaptı. Bizim takımımızın Getafe’den çok daha iyi bir takım olduğu, çok daha iyi oyunculara sahip olduğumuz ortada.

Bunu artık yavaş yavaş futbol olarak da, sonuç olarak da bir türlü yansıtamadık. Özellikle Abdulkadir Ömür’ün ve Ekban’ın olmayışı takımda büyük bir motivasyon düşüklüğüne neden oldu.Trabzonspor artık müsabakalara zihinsel olarak daha iyi hazırlanmalı, fiziksel olarak daha iyi hazırlanmalı, özellikle Nwakaeme ve Sörloth’un artık girmiş oldukları pozisyonları gole çevirmeleri gerekir. Sosa daha çok sonuç üretecek seviyede futbol oynamalı (Yani, artık gol atmalı ve attırmalı). Trabzonspor’un artık en büyük sorunu gol atacak adamının olmamasıdır.

Takım iyi futbol oynasa bile golü kim atacak?

Mutlaka Shorlot, Nwakaeme ve Sosa artık takım adına gol atmalı ya da attırmalılar.

Görünen şu ki; Trabzonspor büyük bir gol kısırlığı çekiyor. Eğer böyle devam ederse Trabzonspor iyi futbol oynasa bile iyi sonuç alamaz.

Trabzonspor’un bu guruptan rahatlıkla çıkacağını düşünüyorum.

Getafe müsabakasını bu grupta yaptığımız bir kaza olarak görüyorum.

Trabzonspor her zaman Getafe’yi yenecek güçte bir takım.

Bu süreç birleşme ve bütünleşme zamanı.

Taraftar, futbol takımı, eski ve yeni tüm yöneticiler ve başkanlar şehir içi ve şehir dışındaki herkes birleşip, bütünleşip takıma destek vermeli.

Ancak bu şekilde bu geçiş sürecini aşıp, hem ligde şampiyonluğu hem de UEFA’da başarılı bir süreç yaşayabiliriz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap