SON DAKİKA
SON DAKİKA


Böyle oynamaya devam
28.09.2021

Trabzonspor müsabakaya çok hızlı ve tempolu başladı. Alanyaspor, Trabzonspor’un merkeze girmesine izin vermedi. Kanatlardan hücum yapmasına izin verdi. Yan toplarda Alanya defansı kademe anlayışı ile Trabzonspor’un tüm yan toplantını  kesti. Böylelikle bordo-mavililerin akınları bitmiş oldu.
Sadece atakları kesmek için uğraşan Alanyaspor’un tek hedefi kontrataktan bir pozisyon bulup gol buluğ gol bulmaktı ve bunu başardı. Fakat Trabzonspor oyunu hiç bırakmadı. Sağdan Peres soldan Nwakaeme ve merkezden Hamsik ile beraber etkili ataklar yaptı fakat istediği net pozisyonları bulamadı.
Trabzonspor çok iyi oynadı… Alanyaspor çok iyi defans yaptı. Özellikle yan ve duran toplarda artık oyun merkezden Nwakaeme, Hamsik ve Bakasetas’ın yaratıcılığı ve oyun zekasını devreye sokup gol bulmaları gerekiyordu. Bunu da başarmak için futbolcular her şeyi yaptı.
Kapanan defansa nasıl gol yaparsın;
a) Kanatlardan ortalarla
b) Merkezden verkaçlarla
c) Uzaktan şutlarla
d)Duran topları iyi kullanarak
e) Karamboldeki topları iyi takip ederek gole çevirerek…
Sonuç olarak bir takım gol atmak için bir takım gol yememek için oynadı.
Uğurcan’a bir parantez açmak isterim. O golü yemek, kendisine yakışmadı. Hamsik, Nwakaeme, Djaniny, Bakasetas ve Berat çok iyi oynadı. Berat milli takımı hak etti.
İsmail ise futbolu unuttu sanki! Bir futbolcu nasıl bu kadar geri gidebilir. Bu durum üniversite ve takım kurslarında örnek olarak gösterilmeli 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap