SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu futbolla sonuç bu kadar
24.09.2019
Trabzonspor Sivasspor karşısında galibiyeti adeta elinin tersiyle itti. 
Taktik ve oyun disiplini iyiydi, bloklar arasında kopma yoktu, rakibe orta sahada Sosa ve Abdulkadir ile baskı ve pres yapıyordu. Kazandığı toplarla çok çabuk, hızlı hücumlar ve kontra ataklar yapıyordu ve galip duruma geçti. Oyuna hakimken,  takibin yapacağı kontra ataklara önlem almakta zorlandığı için maalesef sahadan mağlubiyetle ayrıldı. 
Trabzonspor’da maalesef uzun süredir sonradan oyuna giren oyuncuların takıma hiç katkısı olmuyor. İki tane yıldız isimlerin sakatlanması, Abdülkadir ve Ekuban’ın olmaması psikolojik olarak Trabzonspor’u olumsuz yönde çok etkiledi. 2 sporcunun yokluğunu Trabzonspor çok hissetmektedir.
Çünkü Abdulkadir ve Ekuban’ın yerine oynayan sporcular takıma çok katkı sağlayamıyor. Kadro kurarken, maalesef takıma güçlendirmek gerekirken, kurulan kadro takımı zayıflattı. Mikel, çok ağır, çok yavaş rakibin yaptığı hızlı hücumlar da onları durdurma adına çok ağır ve yavaş.
Rakibe orta sahada ne baskı ne pres yapıyor nede rakibin kontra ataklarını karşılayabiliyor. Her aldığı topu yana, geri ve yavaş oynayarak takımın hızlı çıkmasını engelliyor.
Takımın el freni gibi sahada duruyor.
Sanırım bu sporcu izlemeden ve son durumu görülmeden alındı.
Yoksa bu futbolcu bu haliyle takıma hiçbir katkı sağlamaz. Her zamanki gibi 60’ncı dakikadan sonra takım kuvvet ve kondisyon olarak düşse bile bugün direnci biraz daha fazlaydı. Ama maalesef 60’ncı dakikadan sonra Sörloth ve Obi Mikel sahada sahada hiç yoktu, takım adeta 9 kişi oynuyordu. Tüm bu olumsuzluklara rağmen penaltıyı gole çevirebilseydik müsabakadan galip ayrılma şansımız vardı.
Penaltıyı da kaçırınca rakibin hızlı hücum ve kontra ataklarına önlem de alınamayınca yenilgi kaçınılmaz oldu. Umarım Ünal Hoca ve tüm futbolcular bu müsabakadan ders çıkarıp ve iyi analiz edip gelecekteki müsabakalara kendilerini daha iyi hazırlar. 
Sağ taraftan Pereira çok iyi akınlar başlatırken ve ortalar yapmaya çalışırken, maalesef ondaki hırs ve aynı istek sol tarafta Novak ve Nwakaeme’de yoktu.
Trabzonspor’da alt yapıdan gelen oyuncaların hepsi A milli olmuşken ve hepsi milli takım oyuncusuyken, şuan alt yapıdan gelen 2 oyuncunun oynamaması büyük bir kayıp. Takım ruhunun olgunlaşıp daha üst düzeye çıkması gerekirken maalesef takım ruhunda da bir özgüven kaybı yaşanmaktadır. 
Haliyle bu tür yenilgiler kaçınılmazdır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap