SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu maçtan çok ders çıkar
30.10.2021

Trabzonspor’un kendi sahasında çok iyi oynamasa bile eksik oyuncuları rağmen sahadan galibiyetle ayrılması çok önemliydi. 3 puan derbi öncesi moral vermiştir. Maçı inceleyecek olursak;

 

1- Rizespor’un akınlarından Trabzonspor, topa sahip olup hızlı kontra ataklar başlattığı zaman oyun kurucu pozisyonundaki Hamsik, çok pas hatası yaptı ve top kaybetti. Ve derin oynamış olduğu Dorukhan’a ve Gervinho’ya atmış olduğu paslar şiddetini ayarlayamayarak birçok net pozisyonun oluşmasına engel oldu. Ayrıca bir oyun kurucunun yapmayacağı birçok hatalar yaptı. Bir pozisyon da Gervinho’nun sakatlanmasına neden oldu. Ne zaman ki Hamsik düzeldi, takım da düzeldi.

2- Cornelius oyuna girdikten sonra Rizespor çok kapandı ve Trabzonspor özelikle sağ kanadı çok iyi kullanmaya başladı. Dorukhan’ın yaptığı etkili ortalarda maalesef Cornelius topa hamle yapmıyor, ön direğe koşu yapmıyor ve golü kovalamıyor. Böyle olunca da Trabzonspor’un birçok pozisyonu golle sonuçlanmıyor. Cornelius, Sörloth’un yarısı kadar oynasa Trabzonspor şampiyon olur.

3- 60’ıncı dakikadan sonra Abdullah hoca çok büyük rizikoya girdi. 6 tane ofansif oyuncuyla oynaması çok büyük riskti. Siopis orta sahada kalmalı Djaniny’yi dışarı almalıydı. Bu müsabakada yapmış olduğu bu hamlede galip çıktı. Ama önümüzdeki hafta Beşiktaş’a karşı veya direnci yüksek herhangi bir ekibe karşı orta sahayı rakibe teslim edersen kaybetme riski çok yüksek olur. Aman hocam dikkat!

4- Takım artık hem kanatları iyi kullanmaya hem de merkezden etkili ataklar yapmaya başladı. Abdülkadir Ömür yavaş yavaş hem form tutuyor, hem kuvvetleniyor. Atmış olduğu paslar ve adam eksiltmeleriyle takıma büyük katkılar sağlıyor. Artık oyununu biraz daha artırıp asist ve goller yaparak skor katkısıyla kendisini göstermeli.

5- Trabzonspor daha coşkulu ve tempolu oynamalı. Özellikle forvet hattında Djaniny, Cornelius kolektif oynamalı. Bireysel oynayarak basit top hataları yapmamalılar. Birbirlerine daha çok pozisyon hazırlayarak takımın skor yükünü ortak olmalılar. Defansta ise Hugo ve Edgar’ın ortaya koymuş olduğu performans çok iyi. Edgar zaman zaman kontrolsüz olsa bile çok büyük hatalar yapmadı. Dorukhan sağbekte sorun yaşatmadı. Trondsen de solbeke yavaş yavaş alışıyor. Önümüzdeki hafta bu savunmanın Beşiktaş’a karşı başarılı olacağını umuyoruz. Sarı kart cezalısı Edgar’ın yerine oynayacak olan Denswill’in performansı da belirleyici olacak.

 

Sonuç olarak Trabzonspor eğer şampiyonluğa oynayacaksa daha coşkulu, daha tempolu ve daha iştahlı oynamalı.  Topa daha çok sahip olarak oyunun yönünü daha çabuk değiştirmeli. Kontra ataklarda öne çabuk ve garanti oynanmalı. Artık maçlardan sonra “önemli olan 3 puan” dedirtmemeli!

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap