SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çabuk Dön Onuachu
13.04.2024

Trabzonspor, Sivasspor karşısında çok şanssız bir mağlubiyet aldı. Bakalım neler oldu. Trabzonspor ilk yarı çok baskılı ve taraftarın istediği oyun ortaya koydu fakat net pozisyonda üretemedi. Bu kadar baskılı oyunda girmiş olduğu pozisyonlarda net pozisyon üretip mutlaka gol atmalıydı. Bu kadar iyi oyunun karşılığı bu olmamalıydı.

Trabzonspor’da büyük bir santrafor sorunu var maalesef Pepe’den santrafor olmaz. Trabzonspor Pepe ile oynadığı sürece bir kişi eksik oynuyor, mutlaka santrafor sorunu çözülmeli.

Trabzonspor’da kanatlar mükemmel çalışıyor sağ kanatta Visca sol kanatta Trezeguet, ligimizin en iyi ön kanat oyuncularıdır. Yapmış oldukları ortalar ve asistlerde maalesef Pepe iyi yer tutamadı, orta sahadan da forvete destek verecek etkili bir oyuncu da olmadı. Yani bu ne demektir Trabzonspor’un on numarası da yok. Bardhi maalesef istenilen performansı bir türlü veremiyor, mutlaka Trabzonspor on numara ve dokuz numara iki tane yıldız düzeyinde futbolcu transfer etmeli.

Trabzonspor’da defansif olarak herkes görevini yapsa bile orta saha gol atamıyor, gol attırmıyor ve bunun yanında da rakibin yapmış olduğu hızlı hücumlara ve kontra ataklara önlem alamıyor. Rakibin yapmış olduğu 1-2 tane etkili hızlı hücumu bile durduramayıp gol yiyorsun, bu olmaz.

Orta sahada büyük bir yetersizlik var. Orta saha daha çok ofansif olmalı. Daha çok gol atmalı, daha çok gol attırmalı. Baktığımız zaman bu bölgede Berat tek başına kalıyor. Rakiplerin hızlı hücumlarını engellemede çok geç kalıyor. Biraz ağırlığı var. Oraya mutlaka daha dinamik, daha rakibe basan, daha rakibin hızlı hücumlarını durduran bir oyuncu şart. Trabzonspor’da önümüzdeki yıl mutlaka 4-5 yıldız düzeyinde çok üst düzey oyuncular almalı. Yoksa en iyi başarı üçüncülük olur.

Trabzonspor böyle oynamaya devam etsin mutlaka önündeki bütün müsabakaları kazanıp üçüncü olur ama forvet sorununu çözmeli. Eğer bir takımda sürekli sol açık gol atacaksa bu takımın başarılı olma şansı yok. Bu yüzden ona çok ihtiyaç var, bir an önce Onuachu’nun takıma dönüp katkı sağlaması lazım. Onuachu’nun olmayışı bana göre bu tür müsabakaları kaybetmesine neden oluyor. Sonuç olarak önündeki müsabakaları kazanırsa Trabzonspor ligi üçüncü bitirir ve bana göre kupayı da kazanma şansı çok yüksek. Ama dediğim gibi Onuachu bir an önce dönmeli.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap