SON DAKİKA
SON DAKİKA


Fırtına’ya yarım saat yetti
17.08.2021

Trabzonspor, Malatya deplasmanında yarım saatte bulmuş olduğu net pozisyonları gole çevirmesiyle sonuca gitti. Kısa sürede farka giderek rakibini psikolojik olarak çökertip mükemmel bir galibiyet aldı. 5-1’lik farklı galibiyeti inceleyecek olursak;


1- Trabzonspor’un forvet hattı ve ofansif orta saha oyuncuları boş alan buldukları zaman çok iyi adam geçebiliyorlar ve arkadaşlarına mükemmel asistler yapabiliyorlar. Gervinho ve Djaniny defansla kaleci arasına çok iyi delici koşular yapabiliyor. Hamsik ve Bakasetas’ın dönen topları kaparak mükemmel hücum organizasyonları yapıp takımı adına skor üretebiliyorlar.


2- Trabzonspor’un akınlarından sonra rakip çok hızlı ve tempolu kontra ataklar yapabiliyordu. Bu müsabakada orta sahada yalnız kalan Berat’a top rakipteyken Hamsik ve Bakasetas’ın yardım etmesi, alan markajı yapması hem rakibin hücumlarını durdurdu hem de orta saha üstünlüğünü Trabzonspor’a kazandırdı.


3- İki bek İsmail ve Peres biraz daha tempolarını artırır hem defanstaki hem ofanstaki üretkenliklerine daha üst düzeye taşırlarsa Trabzonspor merkezden etkili olduğu kadar kanatları da etkili kullanan bir takım olur.



4- Hakem Atilla Karaoğlan çok iyi bir maç yönetmemesine rağmen vermiş olduğu birçok hatalı kararı VAR hakemleriyle görüşerek iptal etti ve örnek bir hakem bütünlüğü gösterdi. Böylece VAR sisteminin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydular.



5- Abdullah hocanın sahaya çıkarmış olduğu oyuncuların uygulamış olduğu taktik ve sistem çok doğruydu. Oyuncu değişiklikleri yerindeydi. Hocanın yapacağı rotasyonlar çok önemli. Futbolcular da bunu anlayabilip mücadele gücü ve hırslarını kaybetmeden oynasalar da oynamasalar da performanslarını en üst düzeyde tutmaları Trabzonspor’u şampiyonluğa taşıyacaktır.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap