SON DAKİKA
SON DAKİKA


Guardiola Hüseyin Çimşir
6.07.2020

Trabzonspor 3 kulvarda da şampiyonluk iddiasını sürdürüyor. Hüseyin Çimşir’in 3 kupayı da alarak Trabzonspor tarihine adını yazdıracağını, Türkiye’nin Guardiola’sı olacağını umut ediyorum. Hüseyin Çimşir hocaya inanıyor ve güveniyorum. G.Saray’a karşı oyuncu tercihleri, uyguladığı taktik ve takımı çok iyi hazırlamasıyla Hüseyin Çimşir, gelecekte önemli bir teknik direktör olacağının sinyalini de vermiş oldu.

1- Trabzonspor’un kadrosundaki futbolcuların hepsi özel, birbirinden yetenekli ve kaliteli oyuncular. Trabzonspor tam kadro sahaya çıktığı zaman ligde yenemeyeceği hiçbir takım yok. Uğurcan Çakır, Sosa, Novak, Nwakaeme, Ekuban, Sörloht,  Abdulkadir Ömür, Abdülkadir Parmak’ı hiçbir takımda göremezsiniz. Bu oyuncu kadrosu, Türkiye’deki futbolseverlerin takdir ettiği ve şampiyon olmasını arzuladığı bir kadro. Trabzonspor’un en önemli özelliği ise birçok yıldız oyuncusunu kendi altyapısından çıkartıp milli takıma kazandırmasıdır.

2- Bu kadar yetenekli oyunculara sahip olan Trabzonspor maalesef takım olamamıştır. Bu futbolcular bireysel performanslarını iyileştirip takım performansına dönüştüremedi. Özellikle hızlı ataklarda kontra atağa çıkarken garanti ve çabuk oynamaları gerekirken yanlış koşularda bulunmaları, pas hataları yapmaları nedeniyle net pozisyon üretemeyen bir takıma dönüşüyor. Bunun da oyuncuların bireysel performanslarını takım performansıyla bütünleştirememesinden kaynaklandığını düşünüyorum.

3-Trabzonsporlu futbolcular futbol karakteri olarak çok yumuşaklar, topa sahipken çok iyiler, ama top rakibe geçince sadece alan markajı yapıyorlar, rakibin çok rahat pas yapmasına, rakibin çok rahat oyun yönünü değiştirmesine kontra atak yapmasına müsaade ediyorlar. En önemlisi defanstaki sporcuların çoğu adam markajı yapması gereken yerde alan markajı yapıyorlar. Hüseyin Çimşir, oyuncularına orta sahada rakibe baskı ve pres yapılacağını öğretmeli; savunma oyuncularına da hangi pozisyonda alan markajı hangi pozisyonda adam markajı yapılması gerektiğini göstermelidir. Yoksa Trabzonspor’un kazanması için her maç 3 gol atması gerekecek.

4- Hüseyin Çimşir takımı G.Saray’a karşı çok iyi hazırladı. Fatih Terim’in forvetsiz taktiğine karşı iki tane hızlı stopere görev vererek, Galatasaray’ın tehlikeli orta saha oyuncularına önlem aldı, Çok doğru bir taktikle sahaya çıktı, bunun karşılığını da şampiyonluk yolunda kritik bir deplasmandan 3 puanla dönerek almış oldu.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap