SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hakemler yemedi
23.11.2021

Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında çok net bir galibiyet aldı. Bu maçta ne oldu bakalım?

 

1-Şampiyonluğa oynayan takım için en zor müsabaka en zor rakip hedefsiz takımlardır. Gaziantep hedefsiz bir takım küme düşme sorunu yok. Şampiyonluğa oynamayışından rahat bir takım ve Trabzonspor’un eksiklerine göz önüne alırsak çok baskılı bir futbol beklemek çok zor ve tamamıyla sonuç odaklı maçlardır bunlar. Bu tür maçları geçerseniz zaten şampiyon olursunuz. Trabzonspor’da bu maçı rahat geçti ve en tehlikeli müsabakalarında bir tanesini aşmış oldu.

 

2-Hamsik ve Bakasetas’ın sahadaki yokluğunu Trabzonspor çok hissetti özellikle daha çok topa sahip olma daha çok oyunu rakip alana yıkma, daha çok net pozisyon bulma, oyunda üstünlük ve skor üretme adına iki önemli oyuncusu çok aradı. Haliyle rakip daha çok topa sahip olma imkânı buldu. Net pozisyon üretmeye çalıştı. Sürpriz kontra ataklarla gol bulmaya çalıştı ama olgunlaşmış ataklar Hugo ve Edgar ikili bu atakları başlamadan bitirdi.

 

3-Abdullah Hoca çıkarmış olduğu ilk 11 ile, oyuncu değişiklikleri ile uygulamış olduğu taktikle sahadaki yapmış olduğu strateji planlamasıyla ortaya büyük performans koydu.  Sahanın Trabzonspor adına en büyük yıldızı bugün Abdullah Avcı oldu.

 

4- Bugünkü müsabakada en önemli iki şey vardı. Birisi olumlu birisi olumsuz Önce olumsuz olana bakalım Berat’ın orta sahada daha garanti paslarla daha çabuk oyunun yönünü değiştirmesi gerekiyor bu konularda sınıfta kaldı. Daha çok rakibinin kontra ataklarına müdahale içerisinde doğru müdahalelerde bulunamadı. Birçok pozisyonda çok başarısız oldu ve takımın iyi oyununu sekteye uğrattı. Bunun yanında Siopis, Nwakeme, Djaniny ve Cornelius ve Abdülkadir Ömür’ün ortaya koydukları mükemmel performans bu olumsuz durumu ortadan kaldırdı.

 

5-Olumlu olan ise Arda Akbulut aynı babası gibi bütün karambol pozisyonlarda birçok kalecinin yiyeceği golleri soğukkanlılığı ile stres yapmamasıyla, sakin duruşu ile birçok golü engelledi. 40 Yaşında bir kaleci gibi ortaya büyük performans koydu. Bu akşam en olumlu takıma katkı sağlayan isim Ardadır. Sonuç olarak Edgar ve Hugo’nun defanstaki başarısında yazmalıyız. Defans görevini çok iyi yaptı. RAKİBİN artist futbolcuların habire penaltı istemesine hem orta hakem hem de Var hakemleri kanmadı ve doğru kararlar verdiler gecenin bir başka başarılı performansıyla tebrikler hakkettiler.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap