SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hücum Estiriyor Savunma Düşündürüyor!
13.08.2021

Trabzonspor UEFA Konferans Ligi üçüncü ön eleme turunda penaltılarla Molde’yi eleyerek adını bir üst tura yazdırdı.

Trabzonspor’un kadro olarak daha üstün olduğu rakibi karşısında rahat bir galibiyet alması gerekirken işini oldukça zorlaştırdı. Trabzonspor’un bu zorluğu yaşamasındaki nedenlere gelecek olursak:

1- Abdullah hoca hücum olarak takımı çok iyi hazırlamış. Fakat takım savunma yönünde büyük problemler yaşanıyor. Rakibin kontra ataklarına karşı önlemler yeterli gelmedi. Savunma prensiplerine iyi çalışılması gerekiyor.

2- Orta sahada Berat çok yalnız kalıyor. Orta sahanın savunma yönünde bütün iş Berat’a yükleniyor. Bu da oyunun savunma yönünü etkiliyor.

3- Takım savunmada yumuşak kalıyor. Orta sahanın ofansif oyuncular üzerine kurulması rakibi karşılamada sorun yaratıyor. Burada Hamsik ya da Bakasetas’ın Berat’a daha yakın oynaması ya da savunma yönü yüksek bir oyuncunun daha o bölgede tercih edilmesi gerektiğini gösteriyor.

4- Futbol hücum prensipleri, müdafaa prensipleri ve kazanma ruhu vardır. Trabzonspor’da hücum prensiplerini çok iyi görüyoruz fakat müdafaa prensipleri ve kazanma ruhu eksik kalıyor.

5- Trabzonspor çok geniş alanda oynuyor. Takım boyunun 35 metrelere düşürülmesi gerekirken oyun 70 metrede oynanıyor. Bu da futbolcuları hem yoruyor hem de geri dönüşlerde sıkıntı çıkarıyor. Bu soruna Abdullah hocanın çözüm bulması gerekiyor.

6- Trabzonspor’da kenar bekleri yeteri kadar çalışmıyor. Bruno Peres’ten solbek mevkiinde verim alınamıyor. Bu bölgeye orijinal bir sol bek oyuncusu gerekiyor.

Trabzonspor’da oyunun en iyi ismi ilk maçta olduğu gibi Bakasetas’tı. Yunan 10 numara maestro gibi takımını yönetiyor. Serkan da ilk maça göre çok iyi oynadı. Serkan’a Abdullah hoca çok şans veriyor. Bunu iyi değerlendirmeli ve her zaman üstüne koyarak ilerlemeli. Savunmada da Edgar önemli müdahalelerle güven verdi. Topla iyi çıkışları ile de takımın atağa kalkmasına da yardımcı oldu.

Şimdi gözler ligde. Trabzonspor savunma problemlerini çözdüğünde, kazanma arzusunu artırdığında çok daha iyi durumlara gelecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap