SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kalite farkı üstün geldi
30.08.2021

Trabzonspor komşu ve kardeş takım Giresunspor karşısında rahat bir galibiyet aldı. 1-0’lık galibiyetin nedenlerine bakacak olursak:


1- Kadro karşılaştırması yaptığımız zaman Trabzonspor’un kadrosunun çok daha yetenekli ve yaratıcı oyunculardan kurulduğunu görmekteyiz. Özellikle Bakasetas, Hamsik, Djaniny, Nwakeme özel ve yaratıcı oyuncular. Bu kalitede bir tane oyuncu Giresunspor’da yok.

2- Trabzonspor’da özellikle yerli oyunculardan Abdülkadir Ömür, Berat, Uğurcan ve İsmail Köybaşı’nın 11’de olduğunu düşünürsek bu kadro zenginliğiyle çok rahat galibiyet alması gayet doğaldır.

3- Abdülkadir Ömür, Gervinho’dan çok daha yetenekli ve yaratıcı. Sürekli sağ önde ve merkezde oynamalı. Ömür oynadığı zaman Trabzonspor’un hızı ve temposu artıyor. Özellikle katı defans yapan Giresunspor’a karşı yaratmış olduğu pozisyonlarla, adam eksiltmesiyle, attığı paslarla takımın banko oyuncusu olduğunu gösteriyor.

4-Kardeş Giresunspor’un bu oyuncu kadrosuyla istikrarı yakalaması zor. Mutlaka 1-2 tane seviye atlatacak oyuncu almalı. Eğer Trabzonspor oyuncu kiralayacaksa bunları mutlaka öncelikli olarak Giresunspor’a vermeli.

5-Trabzonspor hücum gücüne rağmen skoru artırmayı denemiyor. Bunlar puan kayıplarına sebep olabilir. 1-0’lık skor riskli bir skordur. 1-0’dayken maç bitmiş gibi kendi yarı sahanda top çevirip skoru artırmazsan son bölümde yiyeceğin 1 gol 3 puanın uçmasına sebep olur. Trabzonspor’un bu hastalıktan sıyrılması gerekiyor.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap