SON DAKİKA
SON DAKİKA


Mükemmel ilk yarı
19.12.2021

Trabzonspor, Hatayspor karşısında ortaya mükemmel performans koydu. Özellikle ilk yarı oynamış olduğu futbolla galibiyeti ve şampiyonluğu hak eden bir takım olduğunu gösterdi.

1-Trabzonspor, ektili olduğu ataklardan sonra, rakibin yapacağı tüm kontra atakları orta sahada Dorukhan, Berat, Bakasetas ve Hamsik’le durdurdu ve rakibe özellikle ilk yarı kontra atak yapma fırsatı vermedi ve adeta Uğurcan’a top gelmedi.

2-Trabzonspor’da bir başka önemli özellik ise futbolun gizli silahı olan dönen toplar. Hücumdan sonra tüm dönen toplar kazanıldı. Ve baskın hücum yapıldı. Rakibin ataklarından sonra ise sahip olunan topları ise çok çabuk öne doğru garanti oynayarak zaman zaman hızlı kontra ataklarla zaman zaman da oyunu sete dönüştürerek daha çok topa sahip olan oyunun kontrolü elinde bulunduran ve rakibe top imkanı vermeyen Trabzonspor izledik.

3-Trabzonspor, bu müsabakada topu rakibe vermeyerek çok pas yaptı. Özellikle Hamsik, takımın lider oyuncusuydu. Atmış olduğu paslarla oyunun yönünü değiştirmesiyle, garanti ve etkili akınlar başlatması özellikle Djaniny,Cornelius ve Bakasetas’ı beslemesi Trabzonspor’da hücum ’da bir çok organizasyonun başarılı olmasını sağladı.

4-Abdullah hoca, ikinci yarı oyuncu doğru hamleleri ile müsabakanın kazanılmasında çok önemli rol oynadı. Sahanın bir başka yıldızı Abdullah hocaydı. Özellikle Siopis ve Abdülkadir Parmak’ı orta sahaya alması, akılcı hamleydi. Daha sonra girilen net pozisyon gole çevrilseydi Trabzonspor sahadan çok daha farklı bir skorla ayrılabilirdi.

5-Büyük bi tebrik ve kutlamada Uğurcan, Edgar ve Hugo üçlüsüne. Uğurcan çok başarılı performans ortaya koyarken Edgar ve Vitor Hugo alan ve adam markajında çok başarılıydı. Birbirlerinin kademesine ve ter kademelerine girme konusunda çok başarılılar. Hatayspor’un en güçlü bölgesi forvet bölgesi bunları durdurdukları için Edgar ve Hugo’yu kutlamak gerekiyor. Sonuç olarak Tabzonspor, galip geldikçe rakiplerin direnci biraz daha düşecektir. Her maçı şampiyonluk maçı gibi oynarsa Perez, Bakasetas, Abdülkadir Parmak eski formlarına dönerse birde devre arasında iyi bir santraforla takviye yapılırsa Trabzonspor, şampiyon olur. Bu şampiyonluk üst üste şampiyonlukların habercisi olur.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap