SON DAKİKA
SON DAKİKA


Şampiyon benim
21.02.2022

Sezonun açık ara lideri Trabzonspor, Alanya deplasmanında öyle bir futbol ortaya koydu ki bugün liderlik koltuğunda neden oturduğunu herkese gösterir cinsten. Abdullah Avcı rakibini o kadar iyi analiz etmiş ki karşılaşma başlar başlamaz bu analiz meyvesini verdi. Bordo-Mavililer, 90 dakika oyun disiplinine sadık kalarak adete Alanyaspor’a futbol dersi verdi. Trabzonspor’un galibiyetinde bugün neler gördük ;

1-Abdullah Avcı, Alanyaspor’a çok iyi çalışmış. Geriden oyun kuran Akdeniz ekibine karşı önde baskı ile sahaya çıkan Trabzonspor’un bu baskının meyveleri ilk 20 dakika aldı. Rakibe şok presle hataya zorlayan Trabzonspor ilk yarı bu baskılar sonucunda 2 gol bularak adeta rakibinin ayarları ile oynadı. Bu konuda Abdullah Avcı ve teknik heyeti tebrik etmek gerekiyor. Trabzonspor özellikle ilk 45 dakikada şampiyona yakışır bir oyun ortaya koydu.

2-Trabzonspor devre arasındaki en büyük transfer Cornelius desek abartmış olmayız. Özellikle sezonun ilk yarısında güçsüz fiziği ve rakip savunma arasında kaybolan görüntüsü ile dikkat çeken Danimarkalı oyuncu sürekli kaptırdığı toplar ile hafımızda yerini alıyordu ancak Abdullah Avcı’nın ince dokunuşları ile harika bir duvar forvet döndü. Nwakaeme ve Visca ile harika bir uyum yakalayan golcü oyuncu arkadaşlarına yaptığı servisler ile galibiyetin baş mimarlarından biri oldu.

3- Visca, Nwakaeme ve Cornelius’un üçlüsüne kanat bekleri Peres ve Puschaz’da katılınca Trabzonspor’un bu sezon oyun çeşitliliği açısından en zengin maçlarından birini izletti. Marek Hamsik gibi bir maestronun yokluğunda oyunu kanatlara yıkan Trabzonspor, Alanyaspor’un kanat beklerine çok zor anlar yaşattı. Visca ve Nwakaeme ikilisi  senkronize şekilde Alanyaspor savunması ilk yarıda resmen çökertti.

4- Abdullah Hoca ve ekibini kutluyorum. Bugün sahaya sürülen 11, yapılan değişikler hepsi çok yerinde ve doğru kararlardı. Abdullah Hoca ikinci yarıda oyunu çok iyi okudu. Alanyaspor’un baskı kurduğu dakikalarda 3 hamle yaparak hem saha içerisindeki dinamizm artırdı hemde oyun sistemi değiştirerek iki hızlı oyuncu Kouassi ve Djaniny ile kontra atak aradı.  

5- Bugün savunma hattında görev alan Ahmetcan Kaplan penaltı pozisyonunda tecrübesizliğinin kurbanı oldu. Penaltı pozisyonu dışında güzel bir oyun ortaya koydu. Oynadıkça kendini bulacaktır. Trabzonspor’da orta alanın mihenk taşları Siopis ve Dorukhan bugun kusursuz bir performans ortaya koydular. Son olarak Trabzonspor bugün sezonun en iyi futbolunu ortaya koydu. Şampiyon nasıl oynar onu herkese gösterdi. Şampiyonluğa giden yolda rakiplerine mesajı netti. Şampiyon benim

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap