SON DAKİKA
SON DAKİKA


Sanki Santrafor Yoktu!
25.10.2019

Trabzonspor, kendi sahasında çok iyi oynamasına rağmen bir türlü üçüncü bölgeyi geçip, net pozisyonlar üretip, golleri bulamadı.


Nedenlerine bakacak olursak;


1-İki kulvarda yarışan üç günde bir maç oynayan Trabzonspor çok iyi oynamasına rağmen topu üçüncü bölgeye taşıyıp hem kanatlardan hem de merkezden yapmış olduğu akınlardaki son dokunuş, orta ve paslardaki isabet oranlarının düşüklüğü, bir türlü net pozisyon bulmasını sağlayamadı; haliyle golü de bulamadı.


2-Kanatlarda yapmış olduğu akınlarda sol taraftan Novak ve Nwakaeme çok etkisiz olurken sağdan Pereira ve Yusuf sarı çok etkili akınlar yaptı fakat son pas ve ortalardaki isabetsizlik oranı çok yüksek olunca maalesef istenilen net pozisyonlar üretilemedi ve gol bulunamadı…


3-Şorlot çok gereksiz sağ ve sol kanata çıkıp deplase oldu merkezi çok boşalttı, merkezde olduğu zamanlarda da arkadaşları Sörloth unuttu… Sanki takım, santraforsuz oynuyormuş gibi bir görüntü ortaya çıktı. 10 kişi bir tarafa, Sörloth takımdan uzak ve kopuk tek başına sahada ‘görünmez’ bir görüntü verdi.


4-Trabzonspor’un en büyük zaafı iyi futbol ve baskılı oynarken yediği kontra ataklar ve goller. Ünal Hoca mutlaka takım baskılı oynarken, yapmış olduğu akınlardan sonra defanstan dönen toplara mutlaka sahip olmalı, sahip olamıyorsa RAKİBİN YAPTIĞI KONTRA ATAKLARA MUTLAKA BİR ÇÖZÜM BULMALI, BUNLARI ENGELLEMELİ VE TAKIMIN GOL YEMEMESİNİ SAĞLAMALI. HEM LİGDE HEM AVRUPA’DA YEMİŞ OLDUĞUMUZ GOLLERİN YÜZDE 90’I KONTRA ATAKLARDAN… BUNA MUTLAKA ÖNLEM ALINMALI…


5-Sosa, yaşına rağmen gerçekten ortaya olağan üstü bir performans koyuyor, mükemmel bir takım oyunu anlayışı içerisinde kaptanlık yapıyor, mutlaka diğer sporcular da aynı ruhla aynı Trabzon kültürüyle ve felsefesi ile her maça çıkmalı ve öyle oynamalı ve bu sinerjiyi ortaya çıkarmalı.

Genel olarak müsabakaya baktığımız zaman Yusuf Sarı’nın daha iyi olduğunu, takıma daha çok katkı sağlayacağını görmekteyiz. Eksik olan Yusuf Sörloth yokmuş gibi oynuyor, halbuki atmış olduğu çalımlardan sonra Sörloth’u topla buluşturmaya çalışırsa, Sörloth ile pas alışverişlerinde bulunursa çok daha etkili ve net pozisyonları bulup mutlaka takımı adına gol kazandıracaktır. Bu müsabaka Trabzonspor’un çok ders çıkarabileceği ve eksiklerini çok iyi görebileceği bir müsabaka oldu umuyorum bu kazayı Trabzonspor kısa sürede atlatıp hem ligde hem Avrupa’da yoluna başarılı bir şekilde devam edecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap